Šport
19 ogledov

Žemlja vzel sedem iger Berdychu, izpad Hercogove

Nišikori Nishikori Žemlja OP Francije Pariz Roland Garros Reuters
Grega Žemlja je v tretjem krogu končal z nastopi med posamezniki na turnirju v Queensu, kjer ga je s 6:3 in 6:4 izločil drugi nosilec Tomáš Berdych. Žemlja je bil nato v dvojicah uspešen s Srbom Viktorjem Troickim in napredoval v drugi krog. Polona Hercog izgubila v četrtfinalu Nürnberga.

Najvišje uvrščeni slovenski igralec na lestvici ATP Grega Žemlja je izpadel v tretjem krogu (osmini finala) turnirja Queens v Londonu z nagradnim skladom 779.665 evrov. Premagal ga je drugi nosilec in šesti igralec na svetu Čeh Tomáš Berdych s 6:3 in 6:4.

Navkljub porazu je lahko Žemlja zadovoljen z doseženim na prvem od dveh pripravljalnih turnirjev za tretji letošnji grand slam v Wimbledonu. Z dvema zmagama je dobil slabih 10.000 evrov denarne nagrade in 20 točk za lestvico ATP, s katerimi se bo v ponedeljek na novi razpredelnici ATP znova prebil pod 50. mesto na svetu.

Hercogova izpadla v četrtfinalu Nürnberga

Polona Hercog je v četrtfinalu turnirja WTA v Nürnbergu z nagradnim skladom 235.000 dolarjev izgubila s Čehinjo Lucie Šafářovo, peto nosilko, s 6:7 (5), 6:3 in 4:6. Čehinja bo v polfinalu igrala z Romunko Simone Halep, sedmo nosilko.

Mariborčanka je s tekmovalko iz Brna izgubila uvodni niz po podaljšani igri. V izredno izenačeni igri je Čehinja dobila le točko več od Hercogove (43:42), pri tem pa je imela precej boljši prvi servis (72-odstotnega, Hercogova 54-odstotnega).

Po uri in 45 minutah je dvaindvajsetletna Slovenka izid v nizih izenačila na 1:1, saj je dobila drugi niz, v katerem je odvzela servis tekmici, s 6:3. Uspelo ji je popraviti prvi začetni udarec, edini zaostanek, pri katerem bi lahko izgubila servis, pa je uspešno nadoknadila.

Hercogova še izenačila, nato konec

Šestindvajsetletna Čehinja je s servisom začela prvo igro tretjega niza, vendar je osvojila le eno točko in Hercogova je povedla najprej z 1:0, nato pa po svojem začetnem udarcu dobila le eno točko (1:1). V tretji igri je Čehinja, ki za razliko od Hercogove igra z levico, vodila že z 40:30, Hercogova je prišla do prednosti, vendar je tekmici uspelo ohraniti servisno igro (2:1).

Tudi Hercogova je bila nato uspešna po svojem servisu (2:2) ter v peti igri povedla s 30:0 in 40:30. Drugo priložnost za odvzem servisa v nizu je izkoristila in povedla. Prednosti pa ni unovčila, saj je brez dobljene točke izgubila svoj naslednji servis, v sedmi igro pa za povrh še zaostajala z 0:40. Dobila je sicer eno točko, kar pa je bilo premalo in Šafářova je vodila s 4:3.

Hercogova dokončne prevlade tekmici vendarle ni prepustila in je na svoj servis izenačila (4:4), nato pa je Čehinja dobila deveto igro. V deseti je Hercogova, ponovno s svojim servisom, v vinerjem prišla do prednosti dveh točk, ki pa ju ni pretvorila v izenačenje na 5:5. Šafářova je potem, ko je Hercogova žogico poslala izven igrišča, izkoristila prvo zaključno žogico za zmago v dvoboju.

Zdaj zaostaja z 1:3

Igralki sta se srečali četrtič, Čehinja pa sedaj vodi s 3:1. Pred tem sta nazadnje loparje prekrižali lani v Charlestonu, ko je bila boljša Šafářová, ki je zmagala tudi leta 2011 v Torontu. Leta 2010 pa je bila v njuni prvi medsebojni partiji gladko boljša Hercogova, ki je s 6:1 in 6:2 slavila na odprtem prvenstvu Francije.

Hercogovi se sicer ni uspelo prebiti v polfinale, se pa po poškodbi, ki jo je kar za nekaj časa oddaljila od turnirskih bojev, počasi vrača in je v Nürnbergu nanizala lepe predstave. V prvem krogu je izločila drugo nosilko Čehinjo Kláro Zakopalovo, v drugem krogu pa Američanko Julio Cohen.

Po porazu Hercogove se je na tem tekmovanju v četrtfinalu poslovila tudi Andreja Klepač. Med dvojicami je morala Slovenka v navezi z Avstrijko Sando Klemenschits priznati premoč Srbkinji Aleksandri Krunić in Poljakinji Katarzyni Piter s 4:6, 7:5, 5:10.

ATP Queens, 3. krog, rezultat:

Posamezniki

Tomáš Berdych (Češ/2) : Grega Žemlja (Slo) 6:3, 6:4;

Dvojice, prvi krog

Grega Žemlja/Viktor Troicki (Slo/Srb) : Oliver Marach/Lukáš Rosol (Avt/Češ) 7:5, 7:6 (2);

WTA Nürnberg, četrtfinale:

Posameznice

Lucie Šafářová (Češ/5) : Polona Hercog (Slo) 7:6 (5), 3:6, 6:4;

Dvojice

Aleksandra Krunić/Katarzyna Piter (Srb/Pol) : Sandra Klemenschits/Andreja Klepač (Avt/Slo) 6:4, 5:7, 10:5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.