Magazin > VIP
431 ogledov

“Žena mi pozira, sin pa na slikah išče napake”

Branko Kastelic
1/6
Osebni arhiv
Brane Kastelic vedno znova dokazuje, da je nadarjen za več področij. Nazadnje je navdušil s svojo prvo erotično knjigo in slikami erotičnih motivov. Poklepetali smo z njim. O erotiki, seveda.

Ste zadovoljni s predstavitvijo svoje nove knjige Goli v ljubezni, ki je prva knjiga erotične trilogije Goli v ljubezni?
Zelo sem zadovoljen s predstavitvami, ki smo jih imeli že več. Na vseh prevladujejo ženske dveh, pogosto treh generacij. Na eni od njih so knjigo kupile tri članice iste družine: hčerka, mati in babica, kar mi je dalo dodaten navdih za prvo zgodbo druge knjige z naslovom Trije Benjamini. Fotografiral sem se z vsemi tremi in z vsako posebej. Lepo. 

Koliko izvodov je že prodanih? Imate morda podatke?
Točnih podatkov nimam. Ko sem zadnjič vprašal založnika, smo bili blizu številke 500. Veliko sem jih tudi podaril.

V kolikšni nakladi je izšla knjiga?
Tisoč izvodov. To je menda, kot slišim, običajna slovenska številka, vsaj pri prvi izdaji.

Ste navdih za zgodbe črpali pretežno iz svojega življenja?
Veliko je takih, da, vendar si veliko pomagam tudi z domišljijo in resničnimi zgodbami prijateljic in prijateljev, ki sem jih sodoživljal in jih poznam ali pa so mi jih zaupali. Včasih navdih za kakšno zgodbo sproži en sam utrinek iz dnevnega življenja, en stavek, nekaj pogledov, izmenjava nekaj stavkov, podoba na samosvoj način privlačne ženske. Navdih je vsepovsod, samo videti in čutiti ga je treba.

Se vam zdi, da bo knjigo prebiralo več žensk ali moških?
Berejo jo večinoma ženske. Tudi odmevov je največ med ženskami, kar me veseli, saj so bralke pravo merilo za erotiko. Bralka in oboževalka Tina mi je na primer napisala, da je to tako vroče branje za ženske, da je šla med branjem vsakih 15 minut pod prho, da se je ohladila. Bralka Milena mi je napisala: “Joj joj, knjigo Goli v ljubezni prebrala do konca. Škoda, bi še ... Obstaja velika nevarnost, da postaneš zasvojen s takšnimi zgodbami. V velikem pričakovanju druge knjige ... Brane, še veliko napisanih zgodb …” Bernarda pa mi je napisala: “Vau, Brane! Goli v jubezni ... vsaka čast! :-):-):-)” In tako naprej. To je čudovita spodbuda.

Z erotiko se na tak ali drugačen način ukvarjate že več let, od pisanja zgodb, svetovanja in podobno. Se kdaj znajdete v situaciji, ko je težko "odkriti" kaj novega?
Skoraj nikoli, vedno se najde kaj novega ali kaj pozabljenega, česar se spomnim.

Branko Kastelic, Neva, slika | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Vas je v vseh teh letih kakšna stvar, povezana z erotiko, še posebno presenetila?
To, kar me zadnje čase posebno prijetno preseneča, je, da si veliko žensk želi pozirati za erotično sliko ali “nastopiti” v erotični zgodbi. Neprijetno presenečenje, ki je prav tako novo in ga doživljam v rubriki Brane, pomagaj! na portalu Zadovoljna.si, pa je, da je veliko žensk nezadovoljnih s svojo “erotiko”, nekvaliteto in/ali nekvantiteto svojega spolnega življenja. In nad tem, da anonimni moški “komentatorji” – večinoma gre za peščico forumskih rokodelskih klovnov – za to krivijo izključno in samo ženske. 

Se vaši prijatelji, znanci in kolegi pogosto obračajo na vas za erotičen nasvet?
Kar precej. Največ prijateljice in prijatelji s Facebooka. Nakaterim odgovorim tam, večino preusmerim k “tazadovoljnim”.

Kako na vaše erotično pisanje in slikanje gledajo člani vaše družine?
Kot na del mojega dela, za katerega vedo, da mi je najljubše. Žena mi pomaga z idejami, predlogi in poziranjem, v zadnjem času pa tudi iskanjem založnika v Britaniji. Mlajši sin pomaga s sokoljimi očmi, ki na slikah vidijo tudi najmanjše napakice, pa naj gre za žensko anatomijo ali naravo, starejša dva pa imata zadnje čase toliko dela v službah ter sama s seboj in svojim družabnim življenjem, da nimata časa za nič drugega.

Kaj je za vas na ženski najbolj erotično?
O tem bi vam lahko govoril več ur. Zelo na kratko pa: dokler je oblečena, so to samozavestna seksi hoja in telesna govorica, nasmeh in smeh. Ko je slečena, je to prava mešanica pogledov, besed in gibov. Če sem konkretnejši, “anatomski”, obožujem lepe noge, lepe prsi, lepše ritke, lepa usta, lepa ramena, lepe oči … Ne nujno vedno v tem vrstnem redu.

Ali je zveza lahko uspešna, če se ne vrti vse okoli seksa?
Lahko, v kolikor je željeno vrtenje okrog seksa enako, no, počasno. Z drugimi besedami: če je libido moškega in ženske približno enako šibak, je lahko zveza zelo uspešna. Velik razkorak ji povzroča vse več problemov.

Ali se kdaj naveličate govoriti in dajati nasvete o seksu?
Ko sem bom naveličal seksa in vsega, kar je povezano z njim, se bom verjetno naveličal tudi življenja. Zato je odgovor: ne. 

Svoje slike ste najprej začeli predstavljati na Facebooku, kjer ste dobili ogromno pozitivnih kritik. Od kod vam navdih za motive?
Slikanje je nadaljevanje, podaljšek pisanja erotike. Namesto črk, besed in računalnika uporabljam čopiče, barve in platna. Najbolj me navdihujejo vroče misli, vroče ženske in vroči španski jug.
Branko Kastelic, Izlet v mesenosti, slika | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Zakaj slikate samo erotične motive?
Ne slikam samo erotičnih motivov, res pa za zdaj razstavljam samo te. Res je tudi, da me najbolj navdihujejo erotika ter lepota gole in polgole ženske, njene obline in doline. Največkrat so v lepem naravnem okolju. Tudi naravne lepote občudujem, posebno nebo, morje, gozdove, griče in gore. Moj naslednji cilj je na primer naslikati sedem slik z erotičnimi motivi, ki bodo postavljene v lepote prelepih sedmih Triglavskih jezer. Če bo kdaj minila letošnja zima … Glejte, vse, kar je naravno, je lepo. Posebno, kadar je golo. Tudi ženska. In ljubezenska akcija. Erotika.

Imeli ste več razstav. Koliko slik ste razstavili in koliko od teh že prodali?
V približno enem letu sem imel pet pravih razstav (mini razstav ne štejem), naslikal pa sem približno 30 slik različnega formata, od katerih jih je več kot polovica dobila dom pri drugih ljudeh. Precej sem jih podaril. Od tega sedem v dobrodelne namene. Ena izmed njih začuda še vedno čaka, da pridejo ponjo.

Koliko časa vam vzame slikanje? Je to samo hobi, za katerega se vedno najde čas?
Slikanje mi pomeni veliko, veliko več kot hobi. Slikanje mi pomeni pobeg iz velikokrat neprijetne stvarnosti, ki me obdaja zaradi pohlepnega roparskega kapitalizma ter tatov in tolovajev v oblekah in kravatah, ki jih imam poln k****, pa naj sem v Britaniji, Sloveniji ali Španiji. Med slikanjem se izgubim v času in prostoru. Žal imam zaradi tako imenovanih “položnic”, ki so v Londonu veliko težje kot v Sloveniji, in ker nisem nikoli nikomur ničesar ukradel, vse premalo časa za slikanje. 

Če se malo dotakneva še šova Slovenija ima talent. Ste zelo presenečeni in razočarani, da v novi sezoni ne boste žirant?
Malo sem že presenečen, nisem pa razočaran. V zadnjem času sem se veliko posvečal svojim talentom: omenjenemu slikanju, pisanju knjig in … spet pa sem začel pisati tudi tekste za glasbo, prvič tudi v angleščini. Napisal sem prvi komad z angleškim besedilom, ki je že posnet. Meni in tistim, ki so ga že slišali, se zdi super in se bo pojavil aprila, prav te dni pa sem s starima prijateljema Janezom Bončino - Benčem in Gregom Forjaničem, s katerima smo pred leti skupaj naredili komade, kot so Ob šanku, Ta noč je moja, Navali narod na gostilne in druge, spet staknili glave, obnovili sodelovanje in se skupaj vračamo na sceno, upam, da že na Slovenski popevki. Tak je načrt…

Zakaj mislite, da so vas in Lucienne Lončina zamenjali?
Odločili so se pač za spremembe. Tako je v šovbiznisu. Zadovoljen sem, da me je Pop TV, katere dopisnik iz Londona sem od vsega začetka, povabila k sodelovanju v prvih dveh sezonah, ki sta bili zelo uspešni in sta temu šovu postavili trdne temelje. Najbolj vesel pa sem tega, da je v Sloveniji toliko talentiranih ljudi, ki se kljub slabim in depresivnim časom ter dnevnemu teženju netalentiranih politikov, njihovemu neskončnemu blebetanju in kvakanju, postavljaštvu, prepirom, “zlopamtilstvu”  in čisto pravi bolnosti posvečajo ustvarjalnosti na mnogih področjih, da kljub vsemu vsi ti ljudje različnih generacij neutrudno vadijo ali trenirajo in imajo vso to pozitivno energijo. Klobuk dol vsem. To je to, kar bom pogrešal. Pred nekaj dnevi sem se srečal s fanti iz skupine Maestro in jih spet videl plesati. Geniji so. In to slovenski geniji, ki nastopajo vsepovsod.

So z vaše strani kakšne zamere, ker vas ne bo v novi sezoni?
Ne, nobenih zamer ni.

Kaj si mislite o Damjanu Damjanoviču in Ani Klašnja kot novih žirantih?
Gospoda Damjančiča ne poznam. Vem, da je bil žirant tudi v zelo uspešni oddaji X Factor, ki je dobila tudi viktorja, vendar žal, ker živim v Angliji, nisem imel priložnosti, da bi videl katero od oddaj in njega v akciji. Tudi gospodične Klašnja ne poznam. Vem, da je zelo talentirana in uspešna baletnica in zelo lepa ženska ter bi jo zelo rad spoznal.

Ste se udeležili letošnje podelitve viktorjev?
Ker sem bil ravno v Sloveniji, so me povabili na viktorje, pa se jih žal nisem mogel udeleležiti, ker sem imel isti večer predstavitev knjige in mini razstavo slik.

Komentarjev 1
  • krtina 09:25 23.marec 2013.

    Mislim da je čas, da umetnine oceni kakšen resnejši kritik, kot je sin. Brane naj raje piše o sexu. Slike pa so na nivoju 6 razred oš. V vseh pogledih.