Svet
62 ogledov

"Ženo lahko nalahko pretepete, če zavrne spolni odnos"

Slika je simbolična. (Foto: shutterstock) Žurnal24 main
Pakistanski svet islamske ideologije je moškim priporočil, da naj pretepejo svoje soproge, če to storijo "nalahko", poroča britanski Telegraph.

Predsednik pakistanskega sveta islamske ideologije Muhammad Kahn Sherani je tamkajšnjim medijem povedal, da si mora moški, v kolikor želi, da se njegova žena popravi, slednjo najprej pokoriti. Če to ne pomaga, je potrebno prekiniti komunikacijo z njo in tudi spanje v skupni postelji. Če tudi to ne pomaga, islamski voditelj priporoča, da moški postane "malo strog".

Za Kahn Sheranija "malo strog" pomeni udrihanje z lahkimi stvarmi, kot je robček ali turban. Pri tem svetuje, da moški svoje soproge ne udarjajo v predel obraza in genitalij. Žensko, svetuje, lahko moški pretepe tudi, če se ne okopa po končani menstruaciji.

V priporočilih omenjenega sveta je zapisano: "Moškemu bi moralo biti dovoljeno, da na lahko pretepe žensko, če ta ne posluša njegova navodila, da bi se oblekla v skladu z njegovimi željami, če zavrne spolni odnos ali če se ne okopa po odnosu ali menstruaciji." Žensko moški lahko na lahko pretepe žensko, piše v priporočilih, tudi če se pogovarja s tujci ne da je pri tem zakrita v tradicionalnih oblačilih ali če se pogovarja preglasno.

Priporočila so izzvala besne reakcije v Pakistanu, med drugim tudi zahteve, da svet razpustijo. Svet sicer svetuje pakistanskim zakonodajalcem glede islamskih vprašanj. Predloge, kako ravnati z ženskami, so zapisali v odgovor na zakon o zaščiti žensk, ki ga je sprejela ena izmed pakistanskih provinc. Ta zakon pakistanski svet islamske ideologije smatra kot proti islamski.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 5
  • erikkk 12:10 31.maj 2016.

    Zame so to bolani ljudje, za psihiatrijo....

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:06 31.maj 2016.

    To ni nič drugega kot posilstvo in mučenje če tej želji ne ugodoiš. Sam si pa tu prasec Sherani. Sam ne jamrat pol za zahodni denar in pomoč če si tak. Pakistan ga ne dobi, pika.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:04 31.maj 2016.

    In kaj je pri tem smešnega? Je že pri nas. Nekateri Slovenci to že počno desetletja pa se jim nič ne zgodi. Žrtev je tako ali tako preveč boječa da bi koga prijavila al pa se upala pobegnit z zakona, ...prikaži več al pa potrpi zaradi otrok.