Šport
57 ogledov

"V takšnih pogojih se niti trenira ne!"

Lara Gut superveleslalom kombinacija Lenzerheide EPA
Trener slovenske ženske ekipe za hitre discipline Aleš Brezavšček je bil po nedeljski tekmi smučark jezen na FIS.

Švicarka Wendy Holdener je z zmago na alpski kombinaciji v Lenzerheideju potrdila tudi mali kristalni globus v tej disciplini. Od treh Slovenk na startu je uvrstitev vpisala le Vanja Brodnik s 16. mestom, 16. je bila tudi po prvem, slalomskem delu kombinacije.

Brodnikova si je s 16. mestom podarila rojstno-dnevno darilo, saj prav danes praznuje 27. rojstni dan. Včeraj na smuku je zajela vrata in se udarila v ramo, a poškodba ni bila hujša. Gre za njeno drugo najboljšo uvrstitev v tej sezoni, potem ko je bila deseta na kombinaciji v Val d'Iseru.

Maruša Ferk in Ilka Štuhec sta v drugem delu kombinacije, superveleslalomu, po napaki odstopili in zapravili dobro izhodišče po slalomu, ko sta bili osma oziroma deseta. Štuhčeva je v zgornjem delu zgrešila linijo pri enih izmed vrat, Ferkova je odstopila tik pred ciljem.

Brezavšček: Vsa čast dekletom

"Na žalost je bila tekma neregularna, nepravična do mnogih. Na žalost smo vmes tudi mi. Puncam vsa čast, da so si upale vreči v tisto meglo, v tisto temo. Ni se izšlo, niso prišle skozi, kar je v takih pogojih nemogoče pričakovati.  A vodilni pri Mednarodni smučarski zvezi so se odločili, da bodo tekmo naredili, ker če je ne bi bilo, ne bi mogli podeliti (malega) kristalnega globusa. Neregularni pogoji. Ironija je v tem, da zdaj, ko pakiramo, je sonce, čisto nebo in bi bila lahko čisto normalno, lepa tekma. Čestitam puncam, da so se hrabro vrgle v to temo. Vanji še posebej, da je kljub bolečinam v rami 'priborbala' do cilja."Trener slovenske ženske ekipe za hitre discipline Aleš Brezavšček je bil po današnji tekmi zelo jezen na odločitev Mednarodne smučarske zveze, ki je na silo izpeljala superveleslalomski del tekme.

Le še ena postaja

Do konca sezone so še štiri posamične tekme na finalu v St. Moritzu, kamor bo Lara Gut (danes tretja) odpotovala kot absolutna favoritinja za skupno zmago in veliki kristalni globus. Američanka Lindsey Vonn, ki je predčasno končala sezono zaradi poškodbe, zaostaja 127 točk, Nemka Viktoria Rebensburg pa na tretjem mestu prevelikih 355 točk. Gutova bo tako v St. Moritzu postala prva Švicarka s skupno zmago v svetovnem pokalu alpskih smučark po Vreni Schneider leta 1995.

Na sporedu je le še finale sezone kjer bodo nastopili trije Slovenci, Ana Drev, Ilka Štuhec in Boštjan Kline v treh disciplinah v veleslalomu, superveleslalomu in smuku. Drevova bo kot sedma veleslalomistka nastopila v veleslalomu, Štuhčeva in Kline v obeh hitrih disciplinah. Štuhčeva je pred finalom zasedla 12. mesto v superveleslalomu in 24. mesto v smuku, Kline pa je trenutno 14. v superveleslalomu in 18. v smuku.

Komentarjev 2
  • antitrust 22:28 13.marec 2016.

    Zdaj so pa drugi krivi, če gre naša na kol na napačna vratca, kura.

  • Janez_53 18:10 13.marec 2016.

    Zagotovo ne bi bil jezen, če bi se šlo za podelitev kristalnega globusa kateri od naših tekmovalk. Tako pač je. Ampak tam, kjer je Štuhčeva zgrešila vratca, niso bili krivi slabi pogoji!