Svet
69 ogledov

Ženska, muslimanka, migrantka: "Zato sem glasovala za Trumpa"

Asra Q. Nomani Facebook
Asra G. Nomani, nekdanja novinarka Wall Street Journala, javno o tem, zakaj je na predsedniških volitvah svoj glas namenila Donaldu Trumpu.

"Veliko se govori o Trumpovih tihih pristaših. To je moja izpoved in pojasnilo; stara sem 51 let, muslimanka in emigrantka sem. Jaz sem ena od tihih Trumpovih pristašev. To ne pomeni, da sem zadrta, rasistka, šovinistka, kar se pogosto pripisuje Trumpovim simpatizerjem," po razpletu volitev navaja novinarka Asra G. Nomani.

V izpovedi za Washington Post poudarja, da je večji del prejšnjega leta svojo svojo izbiro glede predsedniškega kandidata skrivala, ko je ugotovila, da se nagiba k Trumpu. Po volitvah je njena prijateljica na Twitterju objavila opravičilo preostanku sveta, v katerem navaja, da se milijoni Američanov ne strinjajo s Trumpovimi sporočili sovraštva in neznanja ter da se sramuje milijonov Američanov, ki so ga podprli.

"To, predvidevam, vključuje tudi mene. Vendar ravno v tem je stvar, ravno to je vzrok poraza Hillary Clinton. Seveda zavračam vsa Trumpova sovražna stališča. Podpiram stališča demokratov glede splava, istospolnih zakonov in klimatskih sprememb," navaja Nomanijeva.

Nadaljuje, da je hkrati mama samohranilka, ki si ne more privoščiti zdravstvenega zavarovanja. Obamin program odpačevanja kredita ji ni pomagal. "V torek sem se vozila v Virginijo, kjer sem opazovala običajne Američane, ljudi, kot sem jaz, ki se borijo, da bi sestavili konec s koncem in to po osmih letih Obamovega predsednikovanja."

Poleg tega, izpostavlja, kot liberalna muslimanka, ki je osebno doživela in preživela islamski ekstremizem, nasprotuje Obami, ki ne povezuje besede islam s teroristi in Islamsko državo. "Elektronska sporočila, ki jih je objavil WikiLeaks so bila kapljica čez rob, ki je v mojem primeru razlila vsebino čaše. Objava informacij o tem, kako sta Katar in Savdska Arabija namenila milijone dolarjev Clinton Fondaciji so povsem razblinile mojo podporo Hillary Clinton."

"Verjamem v Ameriko"

Novinarka nadaljuje, da je zagovornica primerljivih plač. Da nasprotuje Trumpovim izjavam o lovljenju žensk za njihove genitalije ter zidu, ki bi ga bilo potrebno postaviti med ZDA in Mehiko in prepovedjo prihoda muslimanom na ameriška tla.

"Verjamem pa v Ameriko in ne mislim, da je medijska kampanja, ki je demonizirala Trumpa, realna." Muslimanka izpostavlja še, da je svoja stališča skušala pojasniti na Twitterju, a da so pristaši Clintonove onemogočali vsako razpravo. "Če si za Trumpa, potem si kmet."

Nomanijeva sklene s prepričanjem, da bosta ameriška ureditev in tudi zgodovina preprečila, da bi se Trumpove hujskaške namere uresničile ter da bi se bolj bala vpliva muslimanskih diktatorskih držav v Ameriki Hillary Clinton.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • se_eden 21:50 11.november 2016.

    ženska je vse enostavno razložila, ampak eni pa še kar naprej ne razumete, zato, ker ni zmagala demokratka. pa dejmo že enkrat razumet, da je bil edini pravi demokrat Bernie, katerega kampanjo je podpirala tudi ZL. ampak ja, za ene je to populizem...

  • cogocogo 16:04 11.november 2016.

    ja kaj si pa ti bednik ki zivi od socijale in metadona ,,

  • cogocogo 16:02 11.november 2016.

    se rkfeler je krepko pomagal z denarjem hitleju kot leninu ,,zidom pac lezijo diktature tisto minusarji pa vprasajte malo gugck akako je bilo ne da lapate nekej po svoje se ste nerazgledani se vsaj ne smesite