Svet
12 ogledov

Ženska skočila na mizo

Ženska protestira na tiskovni konferenci ECB.
1/4
Boris Roessler/EPA
Med novinarsko konferenco Evropske centralne banke (ECB) je ženska skočila na mizo in po predsedniku ECB razsula konfete.

ECB je danes na tiskovni konferenci razglasila, da obrestne mere ne bo zvišala z 0,05 odstotka, kar je najnižja stopnja od začetka evrskega prostora. Tako lahko komercialne banke pridobijo velike količine denarja iz centralne banke, ki ga nato svojim strankam posredujejo kot kredite. ECB želi, da bi se tako povišalo število investicij in poraba končnih potrošnikov, piše avstrijski ORF.

Novinarsko konferenco pa je prekinila protestnica, ki je med govorom predsednika ECB Maria Draghija skočila na mizo, zakričala "ECB Dictatorship“ ("diktatura ECB“) in po njem posula konfete. Po kratki pavzi, med katero so varnostniki odpeljali žensko, je predsednik ECB lahko nadaljeval s svojim govorom.

Protestnica naj bi bila pripadnica ukrajinske aktivistične skupine Femen, ki je znana po protestnih akcijah, med katerimi so ponavadi zgoraj brez. Ukrajinska skupina je med drugim že protestirala proti Vladimirju Putinu na hannovrskem sejmu leta 2013 in Dominique Strauss-Kahnu, bivšemu predsedniku Mednarodnega denarnega sklada. Feministična skupina želi s svojimi akcijami opozarjati na seksizem in širiti boj za pravice žensk.

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:08 15.april 2015.

    Aja pa aktivistki je ime Josephine Witt: https://twitter.com/josephine_witt/status/588370638135496704

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:03 15.april 2015.

    hahahaha na drugi sliki je ženska za mizo na desni tko ogorčena k da bi nevem kaj hudga se zgodil

  • dragec 16:55 15.april 2015.

    mario Dragi se je verjetno posral v hlače