Svet
25 ogledov

Ženske so jim rojevale otroke, ti so nato kradli

razno 14.11.13. pedofilija, zloraba, otrok, otroci, nadlegovanje, nesreca, zalos Shutterstock
Policija v Bosni in Hercegovini je v sodelovanju s francoskimi oblastmi razbila mrežo trgovine z ljudmi. Sumijo, da so s svojo kriminalno dejavnostjo zaslužili najmanj dva milijona evrov. Med drugim so v izvenzakonske skupnosti zvabili ženske, ki so jih izkoriščali za rojevanje "delovne sile".

Policisti v Bosni in Hercegovini so v obsežni akciji na območju Zenice, Vlasenice, Prijedora in Jajca opravili več hišnih preiskav in priprli sedem ljudi.

Gre za člane kriminalne združbe, ki se je ukvarjala s trgovino z ljudmi; med drugim jih sumijo, da so od leta 2012 v izvenzakonske skupnosti zvabili več žensk, nato pa od njih z izsiljevanjem, zastraševanjem in grožnjami zahtevali, da žeparijo, plen pa predajo njim. Poleg tega so jih izkoriščali za rojevanje otrok, ki so jih kasneje izkoriščali kot "delovno silo" na ulicah. 

Kot piše portal Dnevni avaz, je vodja združbe Elvis Salčinović iz Zenice, ki je deloval skupaj s svojima dvema odraslima sinovoma in še nekaj pajdaši. Vodja združbe ima sam 21 otrok z več ženskami.

Sumljivo je bilo predvsem njihovo trošenje denarja

Tožilstvo je bilo pred letom dni obveščeno, da na območju Zenice ljudje romske nacionalnosti kupujejo drage hiše in drage avtomobile,” je za Dnevni Avaz povedala tožilka Diana Kajmaković.

Osumljence so spremljali pol leta. Ugotovili so, da imajo po romskih običajih izvenzakonske skupnosti z več ženskami, ki so jih izkoriščali za rojevanje otrok. Ti so nato zanje kradli na ulici, predvsem v Franciji, kjer so prosjačili po podzemnih železnicah, muzejih.

Otroci med drugim nosijo imena Štikla, Viljuška, Kašika i Nož Hamidović!“ je povedala tožilka in dodala, da so ženske tega klana otroke rojevale v Milanu in Rimu. Svojo mrežo so člani kriminalne združbe uspešno širili s podkupninami, ki so jih dajali zaposlenim na uradih, celo na policiji.

Kot meni tožilstvo, so od leta 2012 v Bosno in Hercegovino spravili okrog dva milijona evrov, pri tem pa so bili vsi nezaposleni. “Ta akcija naj bo hkrati tudi napotek ostalim podobnim združbam, da končno začnejo živeti normalno življenje,” je sklenila tožilka, ki je za priprte zahtevala pripor. Sodišče je njeni zahtevi ugodilo.

Komentarjev 1
  • dimnikar 12:23 29.junij 2015.

    Pri nas se jih pa bojimo in pustimo da počnejo kar hočejo.