Šport
14 ogledov

Mazejeva v finalu izgubila štiri mesta

Tina Maze slalom Are
1/4
EPA
V Kühtaiju je na sporedu zadnja letošnja preizkušnja za smučarke v svetovnem pokalu. Tina Maze je odlično opravila s prvo progo in je bila na drugem mestu za Mikaelo Shiffrin (+0,15). V drugi vožnji je izgubila štiri mesta. Ana Bucik in Katarina Lavtar sta bili prepočasni za drugo vožnjo.

Slalom je odprla Frida Hansdotter, vodilna v slalomski razvrstitvi. Za njo je nastopila Mikaela Shiffrin in Švedinjo povsem deklasirala, prehitela jo je za 60 stotink. Za Američanko je močno zaostala tudi Kathrin Zettel (+0,87), podobna usoda je doletela Mario Pietilae-Holmner (+0,76). Še počasnejša od obeh predhodnic je bila Nicole Hosp (+0,98), bolje se je odrezala Marie-Michele Gagnon (+0.50).

Sledil je nastop Tine Maze. Črnjanka je odlično odpeljala zgornji del, v srednjem še povečala naskok, v spodnjem pa nekaj izgubila in prišla na drugo mesto (+0,15). Po Mazejevi se je med najboljše prebila tudi Švicarka Wendy Holdener, prišla je do petega mesta (+0,68), še boljša od nje pa je bila Šarka Strachova, Čehinja se je uvrstila tik za Mazejevo (+0,25). Odlično je smučala tudi Slovakinja Veronika Velez Zuzulova, na drugem vmesnem času je imela skoraj štiri desetnke prednosti, a je odstopila tik pred koncem. Vrstni red pri vrhu se do konca nastopov prve trideseterice ni več spremenil.

Obe preostali Slovenki sta bili prepočasni za drugo vožnjo. Ana Bucik se je na progo pognala s številko 55 in končala na 39. mestu (+3,18), za finale je bila za 36 stotink prepočasna. Katarina  Lavtar je startala kot 62. in se uvrstila na 46. mesto (+3,83).

Mazejeva na koncu šesta

V drugi vožnji je odlično s progo najprej opravila Kanadčanka Erin Mielzynski, ki se je z 28. mesta precej povzpela po lestvici, kot prva pa jo je ugnala šele v prvem teku 18. Adeline Baud. Ta ni dolgo zadržala vodstva, saj so jo ugnale že naslednje tekmovalke. Pred nastopom zadnje sedmerice je bila v vodstvu domačinka Nicole Hosp, ki pa jo je najprej prehitela Pietilae-Holmner, nato pa je na vrh skočila Holdenerjeva. Ta je vzdržala napad Hansdotterjeve, Gagnonova pa je odstopila. 

Pred nastopom Mazejeve je vodstvo prevzela Strachova, ki je v prvi vožnji za Črnjanko zaiostala za desetinko. Slovenka je v drugi vožnji dosegla 18. čas, s tem pa je bila po prihodu v cilj peta. Kasneje jo je ugnala še Shiffrinova, ki je prepričljivo prišla do prve slalomske zmage v sezoni.

Slalom (Ž), izidi:

Komentarjev 2
  • jaki 16:14 29.december 2014.

    ...kar je zate nedosegljivo...

  • dragec 15:53 29.december 2014.

    Uboga Tinka, zamenjaj to budalo in boš izboljšala stanje psihe