Šport > Zimski športi
185 ogledov

Zgodba Majdičeve z OI v filmu

Petra Majdič z bronasto olimpijsko kolajno. (Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Pri uradnem olimpijskem kanalu so predstavili zgodbo Petre Majdič s sprinta v Vancouvru. Pisal se je 17. februar 2010.

"Kar je storila Petra Majdič na olimpijskih igrah v Vancouvru, meji že na čudežno. Bilo je neverjetno," so na uradnem olimpijskem kanalu zapisali ob predstavitvi filma o dogodkih iz leta 2010. Zgodba o padcu Majdičeve in kasnejšemu uspehu sodi v serijo zgodb z naslovom Navkljub vsemu (against all odds).

Majdičeva je takrat na ogrevanju pred sprintersko tekmo, kjer je sodila med največje favoritinje, padla v globok jarek in se poškodovala. Kazalo je, da so njene sanj o olimpijskem odličju že končane, a je slovenski šampionki uspel velik povratek in osvojitev brona.

"Skušali smo ji preprečiti nastop, a smo nato spoznali, da jo v to ne moremo prepričati. Ostalo nam je le, da jo čim bolje podpremo," se je med drugim v filmu spomnil trener Ivan Hudač. "Morala sem startati, v vse skupaj je bilo vloženega 20 let dela. Za mano je bila ekipa, ki je olimpijskemu nastopu posvetila štiri leta svojega življenja," pa je dejala Majdičeva. "Nisem več razmišljala o kolajni, le odnehati nisem želela. Potrudila sem se."

"Ne vrni se v Slovenijo brez kolajne, ker bodo vsi dejali, da si strahopetec, da psihično ne preneseš pritiska velikih tekem. Vrnitev brez odličja bi bila velik neuspeh," je pred finalom razmišljala Majdičeva, a na koncu ji je uspelo.

Kasneje ji niso mogli preprečiti tudi odhoda na podelitev kolajn.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.