Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Zgodba o duši in štirih življenjih

Štirikrat Kinodvor
Na filmsko platno Kinodvora danes prihaja zgodba o eni duši in njenih štirih življenjih. Film Štirikrat (Le quattro volte) bo tako na sporedu ob 17. in 19. uri.

Stari pastir preživlja jesen svojega življenja v tihi srednjeveški vasici, skriti visoko v kalabrijskem pogorju na jugu Italije. Čredo ovac pase na livadah, ki jih je večina vaščanov že davno zapustila. Zdravje mu več ne služi, vendar verjame v zdravilno moč eliksirja, ki si ga vsak dan pripravi iz vode in prahu s cerkvenih tal. Nato se skoti kozliček. Spremljamo njegove negotove prve korake, prvo igro, prvo pašo. Veličastna jelka se ziblje v gorskem vetru in se spreminja, počasi, skozi minevanje letnih časov. Zdaj leži na tleh. Od drevesa je ostal le okostnjak, ki bo postal oglje, tako kot že od nekaj. Pogled nam zastreta dim in pepel.

Poetična vizija cikličnega prehajanja narave in življenja ter večnih tradicij nekega brezčasnega prostora. Pripoved brez besed je animistična zgodba o eni duši in njenih štirih življenjih. Smrt ni kraj, človek je izvzet iz središča sveta ...

Cena vstopnice je je 4,95 evra, za dijake, študente, za starejše od 60 let in mlajše od 14 let pa 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.