Šport > Nogomet
44 ogledov

Zgodovinsko: Benfica TV kot prva do prenosov

Cardozo Garay Benfica Fenerbahče Evropska liga polfinale EPA
Klubska televizija portugalskega velikana Benfice bo v novi sezoni ekskluzivno prenašala tekme domačih ligaških tekem. To je prelomna poteza v evropskem nogometu.

Benfica TV je v ponedeljek postala plačljivi program na portugalski televiziji, kjer bo ekskluzivno prenašala domače tekme Benfice v prvenstvu. To je poteza, ki je do zdaj ni povlekel še noben evropski velikan.

Poleg naročnine za kabelsko televizijo bodo morali portugalski privrženci lizbonskega prvoligaša plačatideset evrov na mesec, da bodo lahko v živo spremljali ligaške tekme s stadiona Luz. 

"Prvi klub, ki bo povsem izkoristil TV-pravice"

Predsednik kluba Luís Filipe Vieira je potezo označil za "zgodovinsko", po njegovem mnenju pa bo Benfica postala "prvi klub na svetu, ki bo povsem izkoristil televizijske pravice".

Benfica TV bosta ponujala oba glavna ponudnika kabelske televizije − portugalska Portugal Telecom in Zon, storitev pa bo ponujal tudi angolski operater Zap.

Odkupili tudi pravice za Premier League

Predstavnik za odnose z javnostmi pri klubu je povedal, da je Benfica prvi evropski velikan, ki bo ligaške tekme prenašal prek svojega programa. Portugalski klub je že na začetku leta dosegel dogovor z angleško Premier League, od katere je odkupil triletne pravice za prenose tekem.

Podobno kot v Španiji velik del televizijskega kolača na Portugalskem, skupaj približno 75 milijonov evrov, poberejo "veliki trije" − Benfica, Sporting in Porto −, ki jim pripada približno 70 odstotkov. Pogodbe s televizijami klubi namreč sklepajo individualno in ne kolektivno, kot je primer v Premier League in italijanski Serie A.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.