Magazin
418 ogledov

Zgradili 712 metrov dolg šank

Najdaljši šank Osebni arhiv
Ta konec tedna lahko občudujete 712 metrov dolg šank v Poljanski dolini. Na dogodku bomo zbirali tudi sredstva za nakup prvega psa pomočnika v Sloveniji za avtistična dvojčka.

“V Poljanski dolini se tokrat gradi šank dolg toliko, kot tunel Škofjeloške obvoznice,” so nam sporočili s Turističnega društva Žirovski Vrh.

najdaljši šank | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Marko Božnar (Zidarstvo Božnar) že izpolnjuje svojo stavo izpred več let, ko je obljubil, da zgradi tako dolg šank, kot bo dolg tunel ... če se bo kdaj ta Škofjeloška obvoznica sploh zgradila. Pa se je... in uresničuje se stava.

Pridni delavci Zidarstva Božnar ob pomoči številnih posameznikov in podjetij gradijo omenjeni šank, ki bo osnova za dogajanje na Visokem, jutri od 10 ure dalje. “Združila se bo dolina in predstavili se bodo v vsej svoji veličini, kakovosti in sposobnostih, ki jih ni malo,” pravijo.

Tudi veseli tek

Zjutraj se bodo na pot iz Žirov v Škofjo Loko podali tekači, ki pripravljajo "Veseli tek od obvoznice do obvoznice".

najdaljši šank | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Prebivalci Poljanske doline, Žirov in Škofje Loke - v Škofji Loki še posebej tisti, ki živijo na Lontrgu, si bodo letošnje leto zapomnili predvsem po tem, da se je končno zgradila težko pričakovana obvoznica v Škofji Loki. Velika pridobitev je tudi obvoznica v Gorenji vasi.

Ta velika dogodka želijo organizatorji prav posebej povezati in obeležiti, zato bo Tekaška sekcija ŠD Partizan Gorenja vas, v soboto 10.10.2015 priredila družabni tek iz Žirov do Škofje Loke.

Poleg tega se bo od 10. ure dalje na Visokem odvijal dogodek ''Veselje ob odprtju obvoznic''. Na odru se bodo zvrstili številni nastopajoči iz Poljanske doline, na 712 metrov dolgem šanku pa se vam bodo predstavili ponudniki dobrot iz Poljanske doline, gostinci, društva ... skratka združila se bo cela dolina in pokazala, da zna držati skupaj.

Zbiranje sredstev za psa pomočnika

Župan Občine Gorenja vas – Poljane Milan Čadež je nemudoma ponudil pomoč za zbiranje sredstev za šolanje prvega psa pomočnika v Sloveniji, ki ga potrebujeta avtistična dvojčka in njuna mamica. K nakupu psa boste tako lahko pomagali tudi vsi obiskovalci.

najdaljši šank | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Pri pripravi dogodka sodelujejo Občina Gorenja vas – Poljane, PGD Poljane, TD Žirovski Vrh, Zidarstvo Božnar s številnimi sodelavci (Buh Brane s.p., Janez Jesenko, Marko Stanonik, Viktor Kržišnik in drugi), Tekaška sekcija, ŠD Partizan - Gorenja vas, Medijski sponzor Radio Sora, Etiketa Žiri in številni drugi, Ansambli iz Poljanske doline: Raubarji, Strmina, Trio Šubic, Vprašaj, Odklop, Štedientje, Hotaveljski kvintet, Številni nastopajoči: Pevci, glasbeniki inštrumentalisti, folklorniki, plesalci, igralci, humoristi... Ponudniki na ''šanku''... gostinci, kmetije, društva ...

anja.scuka@zurnal24.si 

Komentarjev 1