Šport
25 ogledov

Zgražanje, navijači 'zažgali' Marqueza

valentino rossi marc marquez EPA
Vročekrvni navijači Valentina Rossija so še enkrat pokazali, da niso pozabili na incident ob koncu minule sezone.

Italijanski navijači so še vedno nastrojeni proti Marcu Marquezu, ki ga krivijo, da je Valentino Rossi ob koncu minule sezone izgubil naslov svetovnega prvaka v boju proti Jorgeju Lorenzu. Na predzadnji dirki sezone je Rossi ocenil, da ga Marquez namenoma zadržuje in tako pomaga rojaku, sledilo po je trčenje po katerem je Marquez ostal ob stezi. Za nesrečo so vodilni možje tekmovanja okrivili Italijana in ga kaznovali s startom z zadnjega mesta na naslednji preizkušnji, Lorenzo pa je nato prišel do lovorike.

Številni privrženci motociklizma so zdaj ogorčeni nad potezo Rossijevih pristašev, ki so po koncu dirke v Mugellu najprej obesili in nato zažgali lutko, ki je na hrbtu nosila Marquezovo številko 93. Posnetki so hitro zaokrožili po socialnih omrežjih, zgroženi pa so tudi številni preostali navijači Rossija. "Bolj kot v rumeno, bi morali biti oblečeni v rdeče. Zaradi sramu," je zapisal eden od njih na twitterju, drugi pa je dodal: "Navijam za Rossija, a prisili me boste v drugačno odločitev."

V Mugellu so Marquezu in Rossiju sicer že pred dirko namenili tudi osebne stražarje. Izgleda, da kar upravičeno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.