Šport
13 ogledov

Zgrešil 51 prostih strelov zapored

Cristiano Ronaldo Atletico Madrid Real Madrid Copa del Rey EPA
Navijači madridskega Reala se vse bolj sprašujejo, ali bi moral proste strele belega baleta še vedno izvajati tudi Cristiano Ronaldo.

Na zadnji tekmi proti Villarrealu je Cristiano Ronaldo sprožil z dveh prostih strelov, a je obakrat meril previsoko. V zadnjih 51 poizkusih je portugalski zveznik 21-krat zadel živi zid, 14 strelov je končalo mimo gola, 16 pa so jih zastavili vratarji ali pa okvirji vrat. 

Ronaldo je s prostega strela nazadnje zadel 29 aprila 2014, ko je bil uspešen ob polfinalni zmagi nad Bayernom v Ligi prvakov. Še nekoliko več časa je minilo od zadetka v La Ligi, pred skoraj letom dni, 26. marca, je bil natančen proti Sevilli.

Po prihodu Garetha Bala sta si z Valižanom razdelila proste strele, Portugalec je zadolžen za tiste z leve strani in sredine, nekaj drobtinic pa dobi tudi Sergio Ramos. Iz prekinitve so sicer znali v preteklosti že zapretiti tudi Isco, Toni Kroos, James Rodríguez in Luka Modrić. Od prihoda Valižana je bil Ronaldo sicer uspešen petkrat, nekdanji nogometaš Tottenhama pa štirikrat.

Precej bolje gre Portugalcu pri izvajanju enajstmetrovk. Odkar je v Madridu je namreč zadel 55 od 60 strelov z bele točke (91.6%). V tem pogledu je na primer precej uspešnejši kot njegov stalni konkurent Lionel Messi. Ta je je zastreljal kar pet od zadnjih deset enajstmetrovk, ki jih je izvajal za reprezentanco ali Barcelono, med tistimi, ki so bili uspešnejši od Argentinca, je bil enkrat tudi slovenski vratar Jan Oblak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.