Šport > Nogomet
3 ogledov

Zidane namesto Ronalda podprl rojaka

zinedine zidane franck ribery EPA
Legendarni Zinedine Zidane, pomočnik trenerja Real Madrida, je prepričan, da si zlato žogo (Ballon d'Or) zasluži nogometaš Bayerna Franck Ribéry.

Nekdanji zvezdnik madridskega Reala Zinedine Zidane je prepričan, da bi morali naziv najboljšega nogometaša na svetu podeliti njegovemu rojaku Francku Ribéryju.

Pomočnik trenerja Reala je s tem obrnil hrbet svojemu varovancu Cristianu Ronaldu, čeprav je priznal, da bi si jo zaslužil tudi napadalec Reala: ''Ribéry in Ronaldo si jo oba zaslužita, vendar bi jo dal Ribéryju za vse, kar je storil v lanski sezoni, še posebej zaradi treh velikih lovorik,'' je povedal Zidane in dodal: ''Težave je le v tem, da je en nogometaš dosegel 55 golov.''

Zidane je seveda govoril o Lionelu Messiju, ki bo tudi tokrat nastopal v vlogi prvega favorita. Ribéry je v lanski sezoni dosegel 11 golov in 19 asistenc, z Bayernom pa je osvojil Ligo prvakov, nemški pokal in Bundesligo.

Benzema v krizi

Zidane je spregovoril še o klavrni formi Karima Benzemaja, ki se je zaradi pomanjkanja zadetkov znašel na udaru kritik. ''Ko je nogometaš na tleh, je vedno težko. Izgubiš samozavest in svežino, a nikoli ne bo izgubil svojih kvalitet. Nikoli se ne preda,'' je povedal Francoz.

Benzema je v letošnji sezoni španske Primere División dosegel le dva zadetka, beli balet pa ima na lestvici pet točk zaostanka za Barcelono in Atlético Madridom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.