Šport > Nogomet
24 ogledov

Zidane Pérezu naročil nakup Isca

Isco Malaga Porto Liga prvakov osmina finala EPA
Nakup mladega španskega vezista Isca, člana Málage, bo v poletnem prestopnem roku glavni cilj predsednika Real Madrida Florentina Péreza, potem ko mu je to naročil bodoči pomočnik trenerja (Carla Ancelottija?) Zinedine Zidane, poročajo španski mediji.

Zinedine Zidane je na sestanku s Florentinom Pérezom predsedniku Real Madrida naročil, da naj ena izmed poletnih okrepitev belega baleta postane mladi vezist Isco. 21-letni španski reprezentant, ki trenutno z mlado reprezentanco navdušuje na evropskem prvenstvu v Izraelu, je sicer tudi na radarju Manuela Pellegrinija, svojega dosedanjega trenerja, ki je v petek tudi uradno prevzel Manchester City.

Zidane, ki je na omenjenem sestanku s Pérezom potrdil tudi, da si želi postati pomočnik bodočega trenerja Reala Carla Ancelottija, je predsedniku naročil, da prestop člana Málage izpelje čimprej, ker je City s čilskim trenerjem atraktivna opcija za španskega dragulja.

Real in Málaga sta se na Santiagu Bernabéuu glede Iscovega prestopa sicer pogovarjala že 22. maja. Isco, ki se mu pogodba na jugu izteče leta 2016, naj bi bil eden prvih v seriji Špancev, ki bodo v naslednjih letih v projektu "pošpančenja" prišli na Bernabéu. Real je pred dnevi od Bayerja Leverkusna že odkupil svojega šolarčka Daniela Carvajala. Iscova odkupna klavzula sicer znaša 35 milijonov evrov.

Vodja obeh ekip

"Moje prihodnosti ne pozna nihče," je pred odhodom v Izrael s špansko reprezentanco do 21 let dejal Isco. "Pellegrini je moj nogometni oče, rad me ima in mi daje samozavest. Nekaj imam od Cityja, ampak potrebno je še oceniti. Madrid? Tukaj je, bomo videli, kaj se bo zgodilo ..."

Isca je vodja reprezentance U-21, bil pa je tudi vodja izjemne lanske sezone na jugu Španije, kjer bi se Málaga kmalu uvrstila celo v polfinale Lige prvakov. Evropska nogometna zveza (Uefa) jo je zaradi dolgov nato kaznovala z letom prepovedi igranja v evropskih tekmovanjih, pritožbo južnjakov pa so pred dnevi zavrnili tudi pri Mednarodnem arbitražnem razsodišču za šport (Cas).

Málago je poleg trenerja Pellegrinija pred dvema dnevoma zapustil že krilni nogometaš Joaquín Sánchez, ki se seli k Fiorentini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.