Slovenija
50 ogledov

Janševa odvetnica se izogiba vsem komentarjem

Nina Zidar Klemenčič Anže Petkovšek
Zagovornica premierja Janeza Janše Nina Zidar Klemenčič spregovorila o vplivu poročila KPK na njen odnos s premierjem.

Odvetnica Nina Zidar Klemenčič, ki zagovarja premierja Janeza Janšo in je žena prvega moža protikorupcijske komisije (KPK) Gorana Klemenčiča, se je odzvala na nedavno poročilo KPK o koruptivnem dejanju predsednika vlade.

Povedala je, da bi bilo kakršnokoli komentiranje poslovnega odnosa z Janšo nekorektno in dodala, da "sva z možem ves čas najinega razmerja avtonomni osebnosti ter na delovanje ali poslovanje drug drugega ne vplivava,“ poročajo spletne Finance.

Potem ko poročilo KPK navaja, da je bilo ugotovljeno, da so bile plačane tri sodne takse, ki so v letih od 2008 do 2011 znašale 19.852 evrov, vendar izvor plačila ni znan, Zidar Klemenčičeva vprašanja, ali je bila katera od sodnih taks plačana iz njene odvetniške pisarne, ni želela komentirati.

Komisija je namreč ugotovila, da je bila ena sodna taksa v višini 1.642 evrov plačana s strani odvetniške pisarne, preostale pa neposredno prek osebnih bančnih ali poštnih nakazil, pri čemer ni bilo mogoče ugotoviti, kdo je plačila fizično izvedel oziroma kje je izvor denarja za plačilo.

Tudi vprašanju, ali bi moral premier Janša odstopiti, se je izognila z odgovorom, da "poročila in njegove pravne veljave ne komentiram".

Komentarjev 32
  • provni 18:36 20.januar 2013.

    Odvetnica je po mojem preveč obremenjena z možem in premierjem. Najbolj logično in normalno bi bilo, da JJ ne more zagovarjati. Pa pika. Drugače bodo prišle vedno znova na dan obremenjujoče okoliščine. Sicer pa bi moral zamenjati advokata g. Janša. ...prikaži več Pa ja ne bo tožil moža svoje odvetnice. No, res je tudi, da proti odločitvi protikorupcijske komisije ni možna pritožba. Pa lep pozdrav.

  • Darko 11:57 19.januar 2013.

    lUKŠIĆ NI SPOSOBEN VODIT KIOSKA, KAJ ŠELE VLADE

  • Darko 11:55 19.januar 2013.

    kaj seje pa tebi strah naselil v kosti, seveda se prenesejo slabi krediti v SLABO BANKO, ampak vidielo se bo tudi, kar je bistvo kdo je KRADEL, RAZUMEŠ GENIJ