Slovenija
32 ogledov

Zima bo še kazala zobe, a v soncu

Zimsko jutro Profimedias
Nekaj snega danes in jutri lahko pričakujejo še na Kočevskem in v Beli krajini, drugod bo suho. Padavin vrmenoslovci za prihodnjih deset dni za zdaj ne omenjajo. Prihodnji teden bo precej sonca.

"Jutri bo v južni polovici Slovenije zmerno do pretežno oblačno, drugod pa bo več sončnega vremena. Ponekod na Kočevskem in v Beli Krajini bo občasno še lahko naletaval sneg. Ponekod bo še pihal severovzhodni veter, na Primorskem sprva močna burja, ki bo čez dan počasi slabela," napovedujejo meteorologi z Arsa. Najnižje jutranje temperature jutri bodo od -8 do -3, v alpskih dolinah do -14, na Primorskem okoli 0, najvišje dnevne pa od -3 do 1, na Primorskem do 5 stopinj Celzija.

V petek bo delno jasno, na Kočevskem in v Beli krajini predvsem zjutraj in dopoldne še zmerno do pretežno oblačno. Pihala bo zmerna burja, ki bo v noči na soboto ponehala. V soboto bo precej jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V višjih legah bo malo topleje.

Prihodnji teden več sonca

V nedeljo bo območje visokega zračnega tlaka obsegalo večji del Evrope, nad zahodnim Sredozemljem pa bo plitev ciklon, ki predvidoma ne bo kaj dosti vplival na vreme pri nas, saj bo od nas preveč oddaljen.

"V nedeljo bo precej jasno, popoldne bo lahko nekaj oblačnosti v južni ali jugozahodni Sloveniji. Suho vreme se bo potem še nadaljevalo. Nekaj povečane oblačnosti bo lahko predvsem v ponedeljek, nato bo dokaj sončno vreme," napovedujejo na Arsu. Večjih temperaturnih sprememb ne pričakujemo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.