Slovenija
138 ogledov

Zimmerman objavil dokumente za delo v Trstu

Operacija krčnih žil Profimedias
Zdravnik Janez Zimmermann je objavil dokumente, ki potrjujejo, da je pri italijanskih organih priglasih posege, ki jih je opravljal v Trstu. Manjkajoča dokumentacija se je nanašala na požarno varnost. Da je imel ustrezne dokumente za opravljanje manjših kirurših posegov, je ugotovil tudi zavod za zdravstveno zavarovanje. Oglasila se je tudi pacientka, ki je šokirana prepoznala svojo nogo na televiziji.

priglašene opracije Zimmermann | Avtor: J. Z. J. Z.

Objavljeni listini sta dokaz, da je Janez Zimmermann pri pristojnih organih priglasil operacije ven v lokalni anesteziji hkrati pa je seznam priglašenih posegov širši od posegov, ki jih je Zimmermann dejansko opravljal, pojasnjuje njegov odvetnik Janez Stušek. TVS je v torek poročala, da je Zimmermann kirurše posege v Trstu opravljal brez dovoljenj. Dovolili naj bi mu samo opravljanje pregledov ter ultrazvočno in lasersko diagnostiko.

"Prilagamo dve najpomembnejši listini iz obstoječe dokumentacije, s katerima najodločneje zavračamo očitke, da pri pristojnih organih nismo priglasili operacij ven v lokalni anesteziji," je v blogu zapisal Janez Zimmermann.

 Manjkali dokumenti o požarni varnosti

priglašeni prostori -Zimmermann | Avtor: J. Z. J. Z.

"Drži pa trditev, da sicer pravočasno izdelani dokumenti požarne varnosti, ki so kot zadnji bili oddani na Občini Trst, zaradi komunikacijskega šuma (za katerega, kot se je ugotovilo ni niti odgovoren Dr. med. J. Zimmermann) niso dosegli tudi zdravstvene inšpektorice gospe Abbona," razlaga Zimmermann na svojem blogu.

Začasno prenehal delati

Zavod za zdravstveno zavarovanje (ZZZS), ki je za posege na krčnih žilah pri Janezu Zimmermanuu v Trstu bolnikom povrnil za okoli 400 tisoč evrov stroškov, od izbruha "afere Zimmermann" konec maja ni dobil nobenega novega zahtevka za povračilo stroškov za poseg pri Zimmermannu. Kot je pojasnil njegov odvetnik, je Zimmerman začasno nehal delovati. Na ZZS pravijo tudi, da do danes niso prejeli nobene pritožbe zoper  Zimmermanna, so pa prejeli nekaj pohval.

Zimmermnann registriran v združenju italijanskih kirurgov

ZZZS je Janeza Zimmermana, zaradi naraščanja števila vlog za povračilo stroškov storitev,  prvič preverjal marca lani. Iz pojasnil, ki so jih prejeli od italijanske strani, je razvidno, da je dr. Janez Zimmermann registriran v poklicnem združenju zdravnikov in kirurgov v Trstu od 27.11.2014 dalje, in sicer kot zdravnik, ki je specializiran za splošno kirurgijo, kar pomeni, da lahko legalno izvaja zdravstvene storitve v Italiji, navajajo na ZZZS.

Dovoljenje za manjše kirurške posege

Avgusta lani je ZZZS prejel tudi pojasnilo, da ima na podlagi vloge dr. Zimmermann od 26.8.2015 tudi soglasje lokalne oblasti, da lahko v  prostorih opravlja manjše kirurške posege, da pa je 13.10.2015 bilo v postopku nadzora pristojne italijanske institucije ("Surveillance Board of the Local health Authority of Trieste") ugotovljeno, da so prostori za izvajanje manjših kirurših posegov primerni, vendar pa soglasje še ni bilo izdano, saj imenovani še ni predložil varnostnih (protipožarnih ipd.) certifikatov za omenjene prostore še pojasnjujejo na ZZZS.

"Na  podlagi  dosedaj  prejetih informacij z italijanske strani ZZZS ni imel nikakršnega  razloga,  da slovenskim zavarovanim osebam na podlagi evropske in slovenske zakonodaje ne bi povrnil stroškov opravljenih storitev," pravi Damjan Kos iz ZZZS.

Bolnica: Šokoralo me je, ko sem na TV prepoznala svojo nogo

Janez Zimmerman je na svojem blogu je objavil tudi pismo bolnice, ki naj bi se ji po posegu pri razvila sepsa. Bolnica v pismu pojasnjuje, da sum sepse nikoli ni bil podan Pismo objavljamo v celoti:

pismo bolnice | Avtor: J. Z. J. Z.






 

Komentarjev 5
  • Zmago 08:50 24.junij 2016.

    Upam, da akterji dobijo krepko po r*ti !!!

  • novispenjac 21:32 23.junij 2016.

    ne bom sodil, ker se ne spoznam. je pa pomenljivo, kako hitro je zamrla afera na oddelku konrada kuštrina, ko so ubili (pardon: domevno ubili) več pacientov z napačnim plinom.

  • Bernarda Aupic 19:54 23.junij 2016.

    Janšin tvit o naših javnih hišah in zaposlenih v njih je bil očitno še prenežen.