Šport
18 ogledov

Zimska klasika St. Louisu

St. Louis Blues - Chicago Blackhawks Profimedias
V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile v noči na torek na sporedu tri tekme.

V zimski klasiki večera so hokejisti St. Louis Blues s 4:1 premagali Chicago Blackhawks. Vancouver Canucks so bili s 3:2 boljši od Colorado Avalanche, New Jersey Devils pa s 3:0 od Boston Bruins.

St. Louis Blues - Chicago Blackhawks | Avtor: Profimedias Profimedias
Na stadionu Busch ekipe St. Louis Cardinals so hokejisti St. Louis Blues pred 46.556 gledalci nadigrali Chicago v zadnji tretjini, ko je bil zelo razpoložen Vladimir Tarasenko. Chicago je preko Michala Kempnyja povedel v prvi minuti uvodne tretjine, Patrik Berglund je v drugi tretjini izid poravnal. Nato pa se je v zadnjem delu prebudil Tarasenko, ki je z dvema goloma v roku dveh minut St. Louis popeljal do vodstva s 3:1, končni izid je minuto pred koncem postavil Alexander Steen.

Tarasenko je sinoči vpisal 18. gol v tej sezoni, že pred doseženima goloma pa je bil v lepi priložnosti, a je bil vratar Chicaga Corey Crawford na pravem mestu. Chicago je sicer odigral že svojo peto tekmo na prostem, zimske klasike pa obujajo spomine na začetke hokeja na ledu, kjer so se tekme igrale na zamrznjenih ribnikih.

Na drugi strani je St. Louis odigral prvo tekmo na prostem. Kempny je sicer za Chicago dosegel drugi najhitrejši gol zimske klasike, potem ko se je med strelce vpisal v prvi minuti. Najhitrejši gol zimske klasike sega v leto 2008, ko je Colby Armstrong Pittsburgh Penguins proti Buffalo Sabres do vodstva popeljal v 21. sekundi tekme.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo v gosteh drevi igrali proti San Jose Sharks.

Liga NHL, izidi:

St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 4:1
Vancouver Canucks - Colorado Avalanche 3:2
New Jersey Devils - Boston Bruins 3:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.