Šport
26 ogledov

Zimske OI brez zvezdnikov NHL?

Gary Bettman EPA
Komisar lige NHL opozarja, da bodo manjša finančna sredstva vplivala na seznam nastopajočih na prihodnjih olimpijskih turnirjih.

Komisar severnoameriške hokejske lige NHL Gary Bettman je v ponedeljek zvečer opozoril, da bi zmanjšana finančna sredstva s strani Mednarodnega olimpijskega komiteja lahko pomenila tudi konec nastopanja igralcev lige NHL na olimpijskih turnirjih, davi poročajo agencije.

Pred prvo tekmo finala letošnjega tekmovanja v Pittsburghu, kjer so gostitelji s 3:2 premagali San Jose, je Bettman opozoril, da igralcev lige NHL ne bo na zimskih igrah 2018 v Južni Koreji, če Mok in Mednarodna hokejska zveza ne bosta pripravljena plačati določenih stroškov in nadomestil.

Doslej je Mok igralcem lige NHL za udeležbo na turnirju plačeval denimo zavarovanja v primeru poškodb, pa tudi potne stroške in to vse od prve udeležbe leta 1998 v Naganu.

"Gre za veliko milijonov dolarjev," je dejal Bettman in dodal, da je zdaj samo od Moka in predsednika Thomasa Bacha ter IIHF in predsednika Reneja Fasela odvisno, ali bo imela liga med igrami v Koreji premor, da najboljšim omogoči nastop na turnirju.

Ob tem je Bettman še enkrat potrdil, da se vodstvo lige NHL pogovarja o sprejemu enega ali dveh novih klubov v tekmovanje, več pa bo znano 22. junija po sestanku lastnikov klubov. Izvršilni odbor lige bo zadevo obravnaval že prej in izdelal priporočilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.