Slovenija
20 ogledov

Zimski scenarij za prihodnje dni

Sneg Saša Despot
Danes in jutri bomo večinoma imeli oblačno vreme, sreda in dnevi, ki ji sledijo, pa nam prinašajo nove padavine v obliki snega in dežja na Primorskem.

Po sonce k Primorcem

Jutrišnje vreme bo podobno današnjemu, po večini bo oblačno, več sonca pa bo na Primorskem in v deloma v gorah, burja bo ponehala.

"V torek se bo postopno pooblačilo tudi drugod in od srede naprej nas čakajo padavine, po nižinah v notranjosti države kot sneg, na Primorskem kot dež," je za zurnal24.si pojasnil dežurni prognostik Benedikt Strajnar.

Vreme bo tako nestanovitno več dni: "Napovedi  za konec tedna še niso dovolj zanesljive, da bi lahko z gotovostjo trdili, da bodo padavine, vendar pa se nakazuje taka zimska scena."

Malo po malo pa se bo nabralo

Intenzivnost sneženja bo v sredo in četrtek manjša, kot smo jo bili vajeni že nekajkrat to zimo, v sredo naj bi tako zapadlo od pet do deset centimetrov snega. "Vendar so podobne količine potem skoraj vsak dan naprej proti koncu tedna. Če bo šlo po zimskem scenariju, si sneženje lahko obetamo vse tja do ponedeljka," še pojasnjuje Strajnar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.