Slovenija > Komentarji in kolumne
20 ogledov

Živci na preizkušnji

Le mirno, če se ujamete v prometu. Gotovo imate druge, pomembnejše skrbi.

kolumnisti 14.06.11, Maja Kalan, novinarka Zurnal24, foto: Anze Petkovsek | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Ko tole pišem, seveda še ne morem vedeti, ali bo v resnici snežilo in koliko snega bo zapadlo. A ker so si vremenoslovci že nekaj dni razmeroma enotni, predpostavimo, da res bo. Pa tako mirno je bilo. Narava je molče poskrbela, da smo se kar malo razvajeni sprehodili skozi polovico zime. Prizanesla je celo zaradi rebalansa proračuna na vseh koncih obubožani direkciji za ceste, kjer so odgovorni najbrž od 15. novembra trepetali ob vsaki vremenski napovedi. Dokler snega ni in so ceste očiščene, se nanje namreč nihče ne bo spomnil. A zdaj se zabava lahko začne ...

Nadloga. S tem nisem mislila zabave otrok, ki se bodo končno lahko sankali, pa tudi ne veselja tistih, katerih nabrušene smuči od decembra čakajo na zmrzal. Zabava se bo začela za razgrete udeležence v prometu. Državljani bodo svojo jezo lahko uperili proti iracionalnemu sovražniku – snegu! In tudi proti nekoliko bolj oprijemljivemu – proti odgovornim za čiščenje cest. Prav zato mi je bil všeč povsem pomirjen ton sogovornika s kranjske komunale. Panika seveda bo, saj je še vedno bila. Vsega bodo krivi "cestarji", ker bodo na cesti "ravno takrat, ko gremo iz službe". Sneg tokrat utegne presenetiti državljane, morda celo bolj, kot bi jih prvi teden decembra. Zato pamet v roke. Ko smo lani poročali o rekordnih količinah denarja in soli, ki sta odtekla za izvajanje zimske službe, smo se lahko tolažili le z dejstvom, da pač živimo v takšnem podnebju. Ne pozabite tega, ko se boste danes podali na cesto. Sneg in vreme pač nista politika, ki bi ju lahko kar odstavili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.