Magazin > Lepota & telo
81 ogledov

Živčni ljudje v zdravstveni nevarnosti

stres starost demenca Shutterstock
Ljudje, ki so živčni in so podvrženi tesnobnim napadom so veliko bolj izpostavljeni zdravstvenim težavam kot tisti, ki nastopajo bolj flegmatično.

Stres in tesnoba, ki ju povzročajo dejavniki iz okolja, uničujeta možganske celice in preprečujeta nastanek novih. Stres pravzaprav vpliva tudi na motnje hormonov in živčnih signalov v možganih. Na univerzi Yale so raziskovali vpliv stresa na naše telo. Ugotovili so, da so ljudje pod stresom velikokrat podvrženi infarktom, težavami z želodcem in sladkorni bolezni.

Manjši simptomi težav, ki jih povzročata stres in tesnoba, so močnejše bolečine ob menstruaciji, težave s kožo, nespečnost.

Vseeno pa so dokazali, da ima kratkotrajen stres pozitiven vpliv na telo, saj pozitivno vpliva pri preprečevanju staranja, preprečevanju Alzheimerove bolezni in pri preprečevanju nastanka rakavih celic.

Znanstveno je predvsem dokazano, da se ljudje, ki so bili v otroštvu podvrženi stresu, hitreje starajo. Blagodejno življenje torej blagodejno vpliva na naše telo in zdravje.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.