Magazin > Lepota & telo
1830 ogledov

Živila proti izpadanju las

lasje Profimedias
Proti redčenju las lahko storiti veliko. Preberite, katera živila in prijemi lahko z redno uporabo zmanjšajo ali celo zaustavijo izpadanje las, ki ni bolezensko pogojeno.

Med najpogostejše vzroke izpadanja las sta zagotovo stres in slaba prehrana. Izguba las se velikokrat pojavi nekaj tednov, včasih celo mesecev, po travmatičnem dogodku. Težave lahko trajajo zelo dolgo, kar je še zlasti zaskrbljujoče za ženske. Obstaja pa več domačih receptov, ki z redno uporabo lahko preprečijo najhujše. Preberite, kaj lahko storite sami, če si lasišča ne želite mazati s kemikalijami.

1. Masaža z oljem
Lasišče vsaj trikrat na teden zmasirajte s toplim oljem, kar bo stimuliralo lasne folikle. Redna masaža namreč stimulira prekrvavitev lasišča. Uporabite kokosovo, mandljevo ali gorčično olje. Masko na laseh pustite vsaj šest ur, nato jo sperite z nežnim šamponom.

2. Naravni preparati, ki preprečujejo izpadanje
Kokosovo mleko lasem ponuja največ hranljivih snovi. Uporabite ga namesto balzama. Vaši lasje bodo izjemno mehki, saj poživi lasne folikle.

3. Čarobni sokovi
Najbolj učinkovita proti izpadanju las naj bi bila pšenična trava, ki je naraven vir vlaknin, beljakovin, vitaminov in mineralov. Lase naj bi okrepila že po nekaj tednih rednega uživanja. Podoben učinek ima tudi sok iz aloe vere, ki ga lahko popijete ali pa z njim zmasirate lasišče. Slednje bo preprečilo izpadanje las, ki nastane zaradi suhega ali vnetega lasišča.

4. Nabavite si grško seno
V kokosovem olju popražite semena grškega sena. Minimalno količino zmesi nanesite na lasišče in jo dobro vtrite. Alternativa: listje kane popražite na gorčičnem olju.

5. Domača pasta
Iz listja drevesa neem naredite pasto, ki bo pozdravila lasišče, ki je mastno ali vneto. Za še bolj učinkovito delovanje si lase po nanosu sperite z jabolčnim kisom. Nekateri pa priporočajo pasto in cimeta, olivnega olja in medu.

6. Zdravilni koriander
Pred pranjem las na lasišče nanesite sok iz svežega koriandra. Lahko uporabite tudi mešanico skute in moke chana ata, ki jo morate imeti vsaj eno uro na laseh.

7. Jedilnik
Najbolj učinkovito se boste proti izpadanju las borili s spremembo jedilnika, ki naj vsebuje živila, ki stimulirajo lasne folikle. Priporočljivo je uživanje mandljev, arašidov, špinače, ohrovta … Za zdravo lasišče je pomembno, da zaužijete dovolj kalcija, železa in beljakovin. Potrebujete tudi vitamine, beta karoten, B-kompleks in vitamin E.

Komentarjev 1
  • Izpadanje Las 17:29 10.november 2014.

    Kaj točno povzroči preuranjeno izpadanje las in kateri so glavni vzroki plešavosti, si lahko preberete tudi na naslednji povezavi: http://www.izpadanje-las.com/novice/