Slovenija
30 ogledov

“Živimo v zafurani državi”

Delavci Žurnal24 main
Dnevni migranti. V soboto prirejajo shod. Zahtevajo rešitev glede obdavčitve.

“Drugega, kot da gremo iskat delo čez mejo, nam počasi ne bo več ostalo. Živimo v zafurani državi,” je za Žurnal24 pojasnil Jože Zver s Koroške, eden izmed koordinatorjev Civilne iniciative (CI) Apače. Ta se bojuje proti dvojni obdavčitvi slovenskih državljanov, zaposlenih v Avstriji, in se zavzema za dokončno rešitev te problematike, ki se vleče že šest let.

Predsednik CI Dušan Cvetko poziva vse zaposlene čez mejo, da se pridružijo informativnemu shodu v soboto ob 17. uri v Osnovni šoli Apače, kjer bodo z davčnim svetovalcem predstavili vse obveze zaposlenih v Avstriji.

“Kam? Doma dela ni”

Finančno ministrstvo je pred kratkim nameravalo odpraviti posebno davčno olajšavo za tiste, ki živijo v Sloveniji, delajo pa v tujini. Proračun bi tako obogatili z dvema milijonoma evrov. Po izračunih CI bi deset tisoč migrantov moralo doplačati od dva do pet tisoč evrov dohodnine. Začetek novembra so pristojni na ministrstvu CI Apače povabili na razgovor in jim obljubili, da bodo njihove zahteve proučili.

Na delo k severnim sosedom hodijo predvsem ljudje iz Prekmurja, Štajerske, Koroške, pa tudi Gorenjske. “Radi nas zaposlujejo, ker veljamo za priden in delaven kader. Slovenci pa radi poiščemo delo čez mejo, ker v Sloveniji ni služb, pa tudi plače so tam višje,” dodaja Cvetko.

Komentarjev 5
  • feferon 18:13 30.november 2012.

    Eu odvetnika sploh ne moreš angažirat, dokler doma ne izkoristiš vseh pravnih možnosti. Sodstvo je v ku..rcu, zato jim dol visi, kakšne krivice se komu godijo.

  • Milan Samide 13:09 30.november 2012.

    Če bi politiki spoštovali USTAVO RS de tega stanja ne bi prišlo, ker 26. člen URS predvideva take lumpe in od njih lahko narod zahteva povračilo škode, ki so jo naredili. USTAVA ne govori o zastaranju škodljivih dejanj javnih uslužbencev.<br ...prikaži več.26.člen URS, ( pravica do povračila škode)Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem službe ali kakšne druge dejavnosti državnega organa, organa lokalne skupnosti ali nosilca javnih pooblastil s svojim protipravnim ravnanjem stori oseba ali organ, ki tako službo ali dejavnost opravlja.Oškodovanec ima pravico, da v skladu z zakonom zahteva povračilo tudi neposredno od tistega, ki mu je škodo povzročil.Tega člena URS večina politikov in tistih na javnih položajih ne spoštujejo, ZATO jim sporočamo, da bodo imeli pošteni parlamentarci, ko bodo izvoljeni dolžnost, da se ta člen URS uresniči. Takrat bo denarja dovolj le zaporov bo premalo!!

  • mkmorfius 09:56 30.november 2012.

    Če bom danes vidu samo en politični ksiht ki bo neki nabijou kakšne naj bojo demonstracije MU BOM RAZBIL GOBEC...