Slovenija
45 ogledov

Življenje v Zagrebu bistveno cenejše, kot v Ljubljani

denar iz denarnice, denarnica, evri, evro Nik Rovan
Na spletnem naslovu ponudnika Expatistan lahko preverite, koliko stanejo življenjski stroški v Ljubljani in drugih svetovnih mestih. V primerjavi z Zagrebom je Ljubljana bistveno dražja.

Expatistan je kalkulator življenjskih stroškov v različnih mestih po vsem svetu. Na tem spletnem naslovu lahko preverite, koliko bi vas stalo življenje v Zagrebu, Londonu, Dunaju, Istanbulu ali kjerkoli drugod po svetu. Bazo podatkov pomagajo dopolnjevati uporabniki sami.

Če na naslovu Expatistan primerjamo index življenjskih stroškov v Zagrebu in Ljubljani, ugotovimo, da je hrana v hrvaški prestolnici za 17 odstotkov cenejša, stroški gospodinjstva za 26, oblačila pa za odstotek. Cenejši so tudi izdelki za osebno nego, za 27 odstotkov, medtem ko Zagrebčani za zabavo plačujejo četrtino manj od Ljubljančanov. Se pa zato vozijo dražje, stroški prevoza so za 7 odstotkov višji. Skupen izračun pokaže, da povprečno Zagrebčani za življenjske stroške plačujejo 15 odstotkov manj.

London je v povprečju dražji od Ljubljane za 110 odstotkov, Dunaj za 27 odstotkov, Praga je cenejša za 27 odstotkov, Beograd pa za 29.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.