Slovenija
70 ogledov

“Zjebal te bom!”

Zlatko Dolić Suzana Kos
Spolno nadlegovanje. Sojenje nekdanjemu komandirju.

Na včerajšnjem nadaljevanju sojenja 43-letnemu Zlatku Doliču, bivšemu komandirju pomorske policije, ki ga je spolno nadlegovanje po štiri letih vodenja te enote odneslo na mesto policijskega inšpektorja na mejni prehod Dragonja, je pričala policistka V. B.

Pijan v službi

“Tega, kar sem pretrpela, se ne želim niti spominjati. Zaradi njegovega nadlegovanja, opolzkosti in dotikov sem se počutila ponižano in umazano. Shujšala sem za več kot deset kilogramov, jemala pomirjevala. Bala sem se za službo, ko pa sem ga enkrat zaustavila, da je njegovo vedenje nadlegovanje, je prebledel,” se je spominjala policistka. Sledilo je komandirjevo maščevanje. Pa tudi izjava: “Zjebal te bom, jebal, vojna, vojna!”

Zaradi ravnanja Doliča se je pritožila tudi njegova nekdanja tajnica J. P., ki je pričala na prvi obravnavi. Med včerajšnjim pričanjem smo lahko slišali, da je bil komandir v službi večkrat pijan in da vodstvo Policijske uprave Koper sprva ni hotelo slišati o spolnem nadlegovanju.

“Dolič je tudi po tem, ko je dosegel mojo premestitev, o meni razširjal grde stvari, da sem kokoš, lahka neumna blondinka, lena, da nosim dekolteje in kratka krila. Vse to je plod njegove umazane domišljije, saj sem v službo vedno prihajala v uniformi, kril pa skorajda ne nosim. Očrnil me je po vsej policijski upravi, tako da kljub svoji izobrazbi in dobremu delu ne morem napredovati,” je povsem pretresena včeraj med drugim povedala policistka na sodišču.

Komentarjev 8
  • privat 09:35 08.februar 2013.

    kot daona govori resnico...resnica je verjetno ovita ,zavita nekje v kotu zgodbe...kkaj verjameš neki "bjondi"..pa vidiš da se pretvarja da je nekaj drugega...pač farba??

  • privat 09:33 08.februar 2013.

    ženska se lahko maščuje na miljon načinov ,samo zaradi malega krega...to je eden način kako uničiti višjega človeka od sebe....zdaj se pa bo hotela šolati..postati on ..in videla bo da je prekoračila mejo okusa!! Nekatere ženske so pač samo nore ženske!!

  • Veteran 21:25 02.februar 2013.

    Tožilstvo je reagiralo samo na podlagi izjave neke "bjonde"!!? In to naj bi bila pravna država. Potrebno se je vprašati komu se je zameril!? Če se za take čenče lahko obtoži potem ni nobeden državljan varen v Sloveniji.