Slovenija
15 ogledov

"ZL bo socialistična opozicija"

smc Saša Despot
ZL se je tako odločila zaradi povsem različnih pogledov na gospodarsko politiko, pogrešajo tudi celosten koncept razvoja slovenske družbe.

Združena levica bo socialistična opozicija, je po današnjih pogovorih z najverjetnejšim mandatarjem Mirom Cerarjem napovedal predstavnik ZL Luka Mesec

Mesec je pojasnil, da so pogovori potekali po pričakovanjih. Skupaj so pogledali ključne dele osnutka koalicijske pogodbe, ki so jo prejeli zjutraj. Po oceni ZL je osnutek napisan preveč razdrobljeno. "Po področjih so našteti določeni ukrepi, manjka pa neka rdeča nit," je poudaril.

V ZL so danes želeli izvedeti, kakšen je celosten koncept razvoja slovenske družbe, kot ga vidi SMC, a jasnih odgovorov po besedah Mesca niso dobili. Prav tako se v stranki ne strinjajo s predvideno gospodarsko politiko, pri kateri so "na popolnoma različnih bregovih".

Potencialna vlada Mira Cerarja namreč zagovarja privatizacijo, ZL pa je proti njej. Mesec je pojasnil, da so se v SMC izrekli o tem, da "bodo privatizirali vse razen infrastrukture".

"Podprli bomo vse predloge v korist ljudi"

ZL gre torej v opozicijo, bodo pa po napovedih Mesca podpirali vse predloge, ki bodo v korist ljudi. Eno od področij, pri katerih bi se po njegovi oceni lahko zedinili, je zdravstvo. Tu so namreč upoštevani koncepti, ki bi jih v ZL predlagali tudi sami, denimo popolna ločitev javnega in zasebnega zdravstva, ukinitev zdravstvenega zavarovanja in ureditev sistema javnih naročil.

Zato so se tudi dogovorili, da se konec avgusta z morebitno vlado ponovno sestanejo in skušajo poiskati projekte, pri katerih bi lahko sodelovali. 

Komentarjev 2
  • Žurnalček 09:32 30.julij 2014.

    Ej vi trije , za začetek bi lahko nosil malo bolj sivo rdeče , da ne rečem rdeče , da sploh ne pomislim na živordeče , če ste ta prava levica . Vi pa hodte k da ste podmladek Nsi-ja. ...prikaži več Rdeča je barva naše revolucije, pred rdečo bodo zopet bežal , to jim zagotavlja njihov crkujoč kapitalizem !

  • patrijarh 14:54 29.julij 2014.

    Cirkusanti.