Šport > Zimski športi
72 ogledov

Tina Maze: Ponavadi ne jokam, toda ...

Tina Maze Žurnal24 main
Po prvi vožnji veleslaloma na Pohorju smo zbrali vtise treh Slovenk in vodilne Američanke Mikaele Shiffrin.

"Hvala vam. Tole je ekstremno čustveno. Ponavadi ne jokam, ampak danes ... Živim v trenutku, zame je ta najbolj poseben od vseh," je takoj po koncu prve vožnje povedala Tina Maze.

Ilka Štuhec se je prebila v prvo petnajsterico: "Mislim, da je pomagalo domače prizorišče. Velika pomoč gledalcev in vzpodbujanje ob progi, da borbam dalje. Dobro izhodišče pred drugo vožnjo. Upam na še eno tako vožnjo, napad na polno. Ne bom varčevala z močmi."

Ana Drev bo v drugo napadla iz šestega mesta, za vodilno Mikaelo Shiffrin zaostaja za 54 stotoink. "Sem zelo zadovoljna, da moj zaostanek ni prevelik za vodilno. Še je prostor za nadaljevanje. Na kupu je veliko tekmovalk. Vse možnosti so še odprte. Prvi tek je bil postavljen zelo naravnost, podlga dobra, zato so majhne razlike. Če bo v drugo kakšen ovinek več, mi to ne bo škodilo."

Shiffrinova je odlično prvo vožnjo pokomentirala v svojem sproščenem slogu. "Bilo je zelo zabavno. Malo je hladno, ampak v Mariboru je super lepo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.