• Tor 15 do 27 °C
  • Sre 17 do 26 °C
  • Čet 15 do 26 °C
več na vreme.net

Messi in Ibra

1 komentar

Počilo je na zelenici, ne v garderobi

Nekdanji direktor trženja pri Barceloni je potrdil, da je bil predčasni odhod Zlatana Ibrahimovića tesno povezan z Lionelom Messijem.

Ž. J. / Lille

 

Ibrahimović je na Camp Nouu preživel le eno sezono, nato se je vrnil v Milano. (Foto: EPA)

Med Zlatanom Ibrahimovićem in Lionelom Messijem je prišlo do trenja, razkriva nekdanji direktor trženja aktualnega španskega prvaka Marc Ingla.

Švedski napadalec se je leta 2009 preselil na Camp Nou, Barça pa je v zameno zanj na San Siro poslala Samuela Eto'oja. Ibrahimović je podpisal petletno pogodbo, a v katalonski prestolnici preživel le 12 mesecev. Zabil je 21 golov v vseh tekmovanjih in v bleščečo statistiko vpisal naslov španskega prvaka. 

 


Ibrahimović je kariero nadaljeval v Milanu, kasneje pa se je preselil k Paris Saint-Germainu, s katerim je osvojil štiri zaporedne ligaške naslove, dva francoska pokala in številne druge lovorike. Nogometaš je za predčasno slovo od Barcelone okrivil Pepa Guardiolo, s katerim še do danes nista zakopala bojne sekire. 

Čeprav naj bi španski strateg res odigral ključno vlogo pri njegovi odločitvi, pa naj bi se v ozadju skrivala tudi nesoglasja z Messijem. Pa ne osebna, temveč na zelenici. To je v pogovoru za Telefoot potrdill nekdanji sodelavec Barcelone, Ingla. 

''Zakaj se Ibra pri Barçi ni znašel? Zlatan je zver, stroj, a znašel se je ob še enem, manjšem stroju. Ibrahimović je bil preveč statičen. Messi je potreboval več prostora. Zlatan ga je zavzel preveč. Prišlo je do trenja,'' je pojasnil Ingla.

Ibrahimović je svojo plat zgodbe razkril v avtobiografiji I Am Zlatan. ''Začelo se je dobro, potem pa je Messi odprl usta. Želel si je igrati v sredini, ne na krilu, zato se je sistem spremenil od 4-3-3 na 4-5-1. Mene so žrtvovali in na igrišču nisem več imel dovolj svobode, da bi uspel,'' je zapisal švedski reprezentant.

 
 

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentar (1)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima