Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Zlatko bo Zoki

Zlatko Primož Zanoškar
Raper Zlatko se bo prelevil v Zokija.

Raper Zlatko se v poletnih mesecih preizkuša v novi vlogi. Pridružil se je projektu režiserja Borisa Petkovića, ki snema mladinski film o mladi skupini nadebudnih hiphoperjev, ki se skušajo prebiti z glasbo. Zlatka bomo lahko videli v vlogi Zokija, prijatelja glavnega lika Bruna.

Film se dogaja v Ljubljani. Glavni lik Bruno se skupaj z Zokijem, prijateljico Vesno in DJ Leonom poskuša prebiti. Med tem njihovim prebijanjem Bruna zadene Amorjeva puščica. "Film ne bi bil film, če ne bi imel tudi malo drame, ampak jaz držim pesti, da bo na koncu srečen konec," je v smehu povedal Zlatko.

Vloga pisana na kožo

"Borisa sem spoznal, ko je pripravljal dokumentarec V letu hiphopa, ko smo pripravljali odlomek o meni na Fužinah. Že takrat je imel idejo o mladostniški, ljubezenski zgodbi. Omenil mi je, da ima pripravljen scenarij in da bi rad, če dobi zeleno luč za projekt, da odigram vlogo, ki mi je na nek način pisana na kožo," nam je o tem, kako je prišlo do sodelovanja, povedal Zlatko. Izziv je z veseljem sprejel, ker ga tako delo veseli. "Ne mi treba igrati, ampak sem to, kar sem. Samo da sem v filmu Zoki in ne Zlatko." 

Ekipa je že opravila štiri snemalne dni, snemali pa bodo še ves mesec avgust. Zlatko si je za film vzel v službi dva meseca prosto, saj bi se projektu rad posvetil tako, kot je treba. "Sem srečen in zadovoljen in na nek način še zmeraj v pričakovanju. Komaj čakam snemanja. Poskušal bom dati vse od sebe," je dejal. 

"Zelo rad gledam filme, ampak do sedaj še nisem bil na snemanju večjega projekta. Šele ko to poskusiš, se zaveš, da to ni mala malica," je poudaril in izpostavil pomen tonskih in scenskih mojstrov, "ki morajo biti 14 ur pripravljeni, prisotni, skoncentrirani. Ko to vidiš, začneš ceniti vse to." Zlatko je do sedaj posnel več kot trideset videospot, a se ti ne morejo primerjati s filmom, kjer se išče prava scena in so zato potrebne številne ponovitve. "Pripravljen sem ponoviti tudi štiridesetkrat eno in isto zadevo, ker me to veseli. Tako kot recimo delo z urami, kar sem počel trinajst let, in mi ni bilo težko reči stranki dvakrat dober dan, če je bilo treba." 

Osredotočen na sedanjost

O novih priložnostih v filmskem svetu Zlatko za zdaj ne razmišlja, saj je osredotočen na trenutni projekt. V preteklosti si namreč ni mislil, da bo imel takšno priložnost, a je danes zadovoljen in hvaležen, da se mu je to zgodilo. "Veselim se novih snemanj. Res je, da je včasih treba začeti ob petih zjutraj in biti tam po dvanajst ur pripravljen na delo. Po koncu greš spat, naslednji pa spet akcija."

Komentarjev 1
  • Leon Plemeniti 09:18 01.avgust 2014.

    Skušajo prebiti iz ciganije ki so si jo ustvarili sami !