Šport
26 ogledov

Zlato medaljo bo morala vrniti

Gladys Tejeda Profimedias
Perujska tekačica na dolge proge Gladys Tejeda bo morala zaradi zlorabe prepovedanih snovi vrniti zlato kolajno, ki jo je osvojila z najboljšim izidom maratona na julijskih panameriških igrah v Torontu.

Razsodbo je v petek potrdil predsednik panameriške športne organizacije Odepa Julio Maglione.

Tejedova je bila pozitivna po zmagi na maratonu v Torontu, s časom dve uri 33 minut in tri sekunde, s katerim je postavila tudi nov rekord panameriških iger. Sum, da si je pri zmagi pomagala na nedovoljen način, je potrdil tudi kontrolni test B. Devetindvajsetletna atletinja lahko odločitev zveze izpodbija pred disciplinsko komisijo svetovne atletske organizacije Iaaf.

Gladys Tejeda je po osvojeni zlati kolajni v domačem Juninu doživela veličasten sprejem, tamkajšnje oblasti pa so svojo športno junakinjo počastile s podelitvijo odličja za posebne zasluge.

Gre za drugi letošnji veliki dopinški madež perujskega športa, saj si je v Torontu na nedovoljen način pomagal tudi plavalec Mauricio Fiol, ki so mu zaradi zlorabe dopinga odvzeli srebro za drugi izid tekme na 200 metrov delfin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.