Šport
37 ogledov

Zlato za Sodčevo, usoda rokometašev znana v četrtek

rajmodn debevec kvalifikacije Stanko Gruden/STA
V Mersinu je slovensko športno javnost v sredo najbolj razveselila balinarka Tadeja Sodec, ki je v natančnem zbijanju osvojila zlato. Dober začetek odbojkaric na mivki, usoda rokometašev pa bo znana v četrtek.

Slovenska balinarka Tadeja Sodec je osvojila odličje zlatega leska v natančnem zbijanju. Slovenija je imela svojega predstavnika tudi v moškem finalu, Davor Janžič pa je zasedel nehvaležno četrto mesto. 

Sodčevi se je pred štirimi leti v Pescari za točko izmuznila uvrstitev v veliki finale štirih najboljših balinark v Sredozemlju, na letošnjih igrah pa je dobesedno pometla s tekmicami in v finalu, dosegla 26 točk ter si od majhnega števila slovenskih privržencev - med njima sta bila tudi plavalca Damir Dugonjić in Matjaž Markič - prejela glasen aplavz.

Odličen začetek Vodebove in Fabjanove

Slovenski odbojkarici na mivki Andreja Vodeb in Simona Fabjan sta sijajno odprli sredozemske igre. Naša ženska naveza je najprej premagala špansko kombinacijo Cristina Hopf-Alejandra Simon z 2:0 (24, 15), nato pa še s srbsko Isidora Egić-Marija Milošević z 2:0 (12, 22).

Začela so se tudi atletska tekmovanja. Matija Kranjc je bil peti v metu kopja (76,23 m), Sabina Veit je bila šesta v finalu teka na 200 m, Kristina Žumer pa sedma. Obe sta tekli 23,75 sekunde, Veitova pa je bila boljša po fotofinišu. Tina Šutej je bila šesta v skoku s palico (4,30 m).

Debevec končal na sedmem mestu

Strelec Rajmond Debevec je osvojil sedmo mesto v disciplini malokalibrska puška leže. V kvalifikacijah je bil najboljši (620,9 kroga), v finalu pa je izpadel po desetih strelih. Na tekmi je nastopil tudi Željko Moičević, ki je s 609,5 kroga osvojil deseto mesto. 

Na današnji tekmi je zmagal Francoz Valerian Sauveplane, drugi je bil Italijan Marco De Nicolo, tretji pa Hrvat Bojan Đurković. V četrtek bo nastopila Živa Dvoršak v disciplini malokalibrska puška trojni položaj, moška kraljevska strelka preizkušnja pa bo na sporedu v petek. Na tekmi bosta nastopila Debevec in Moičević.

Pislakova naprej, Ternar izpadel

Teniška igralka Manca Pislak je bila uspešna v prvem krogu teniškega turnirja posameznic. Pislakova je s 7:6 (3) in 6:3 premagala Tunizijko Nour Abbes. Tomislav Ternar pa je izgubil uvodni dvoboj posameznikov. Sicer je dobro začel, dobil prvi niz s 7:6 (5), nato pa v nadaljevanju klonil proti Turku Marselu Ilhanu, ki je naslednja dva niza dobil s 6:1 in 6:3.

Namiznoteniška igralka Jana Tomazini se je po današnji zmagi nad Italijanko Giorgio Piccolin s 4:0 prebila v drugi del sredozemskih igrah v Mersinu, v dvoboju za uvrstitev v četrtfinale pa je morala priznati premoč Grkinji Aikaterini Toliou in izgubila z 0:4. Drugi slovenski predstavnici v Turčiji Manci Fajmut ni uspel preboj v izločilne boje, to ji je danes preprečila Egipčanka Dina Meshreff po zmagi s 4:0.

Gašper Marguč | Avtor: RZS RZS
Rokometaši remizirali s Tunizijo

Slovenska moška rokometna reprezentanca je igrala neodločeno s Tunizijo (32:32 (17:17)), po današnjem remiju pa si še ni izborila polfinalnega nastopa. Dokončna odločitev o tem bo padla po četrtkovih tekmah med Tunizijo in Egiptom ter Hrvaško in Grčijo

Slovenija je na štirih tekmah premagala Grčijo in Hrvaško, igrala neodločeno s Tunizijo in izgubila z Egiptom. Trenutno je v vodstvu s petimi točkami, Hrvaška in Egipt sta jih je zbrali po štiri, Tunizija tri, Grčija pa je brez točk. 

V slovenski izbrani vrsti je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Simon Razgor s sedmimi goli, Borut Mačkovšek je prispeval šest, Gašper Marguč pa pet golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.