Šport > Košarka
49 ogledov

Zlatorog zavrnil igranje v ligi ABA

Aleš Pipan Zlatorog Laško Union Olimpija Zlatorog/Facebook
V naslednji sezoni bo v regionalni košarkarski ligi igral le en slovenski klub.

Pred nekaj dnevi sta igranje v ligi ABA zavrnila slovenski prvak Helios Suns (igral bo v Fibini ligi prvakov) in Union Olimpija, ki ni zmogla zbrati 150 tisočakov za nastop v "wild cardom".

Posledično je vodstvo tekmovanja eno od prostih mest ponudilo slovenskemu podprvaku Zlatorogu, a so Laščani ponudbo zavrnili.

V naslednji sezoni bo slovensko košarko v regionalni ligi tako zastopala le novomeška Krka. Poleg Zlatoroga je igranje v ligi ABA zavrnil tudi reški klub Kvarner. Tako se morda obeta liga le z 12 ekipami.

Ni bilo dovolj denarja

Izjavo, s katero so pri Zlatorogu pojasnili odločitev o neudeležbi, si lahko preberete v spodnjih vrsticah.

"Potem ko smo v KK Zlatorog Laško kot finalisti državnega prvenstva šele po odpovedi nekaterih klubov prejeli vabilo za nastopanje v Ligi ABA za sezono 2016/17, smo v vodstvu kluba morali narediti hitro, a kolikor je bilo mogoče temeljito analizo o tem, ali bi bilo s proračunom, ki ga imamo na voljo, smiselno sodelovati v tekmovanju moštev, katerih finančne zmožnosti so precej večje od naših.

Pred dokončno odločitvijo smo se obrnili še na našega generalnega sponzorja, podjetja Pivovarna Laško Union d.o.o., a ker imamo z njim že podpisano trdno, dolgoročno in za slovenske razmere vsekakor zavidanja vredno pogodbo do leta 2018, smo z razumevanjem morali sprejeti njegovo obrazložitev, da nam dodatnih sredstev za sodelovanje v Ligi ABA ne more omogočiti.

Kljub vsemu sta vodstvo kluba in upravni odbor še enkrat preverila možnosti, da bi klub navzlic finančnim omejitvam preiskusil srečo v regionalnem tekmovanju, za katerega ambicije zagotovo obstajajo. A nazadnje je zmagal razum in odločitev o tem, da damo v v Laškem prednost razvoju, uveljavljanju mladih skozi domači tekmovanji, Ligo NKBM in Pokal Spar, mednarodno tekmovanje SIXT Alpe Adria Cup ter nadaljnjemu vlaganju v naše selekcije mlajših starostnih kategorij ter kakovostne trenerje in druge strokovnjake.

Vodstvo kluba upa, da bo z dobrim delom, rezultati in dodatnimi sredstvi v Ligi ABA lahko zaigrala v prihodnjih sezonah."

Komentarjev 2
  • Harrison 07:10 30.julij 2016.

    Na desetine mladih potencialov je končalo svojo športno pot na račun nesposobnih in prepotentnih trenerjev in vodstva. Kot zvesti navijač olimpije, kateri ni spustil nobene tekme pravim, da naj zaprejo štrcuno in spokajo vsak na svoj konec. Luzerji požrešni !

  • izRODEk 19:48 29.julij 2016.

    Tako je to, ko te kupi neoliberalni Heineken in nimaš za burek :)Pa tudi drugače je ta liga postala lopovska in prav, da so zavrnili.PS: Govoriti o "slovenski" košarki je pa tako in tako smešno: itak ...prikaži več v "naših" klubih igrajo samo tujci, večinoma iz bivše Juge.Slovenska košarka se začne v drugi ligi.