Šport > Košarka
52 ogledov

Zlatorog z vabilom za ligo ABA

Aleš Pipan Zlatorog Laško Union Olimpija Zlatorog/Facebook
Po tem, ko je postalo jasno, da Helios Suns in Union Olimpija v sezoni 2016/17 ne bosta zaigrala v košarkarski ligi Aba, je vodstvo tekmovanja o tem obvestilo Zlatorog in mu dalo možnost za igranje v regionalni ligi. Laščani so o tem obvestil tudi Košarkarsko zvezo Slovenije.

Zlatorog, ki je v minuli sezoni lige Nova KBM osvojil tretje mesto, ima tako priložnost, da zaigra v ligi ABA kot druga slovenska ekipa, saj ima Slovenija dve mesti v tem tekmovanju, v katerega je že uvrščena novomeška Krka. Vodstvo KK Zlatorog se že nekaj časa zanima, da bi po sezoni Laščani 2011/12 spet zaigrali v regionalnem tekmovanju, v katerem so se v krstni sezoni povzpeli do polfinala.

Glede na to, da je igranje v ligi Aba pogojeno z višjimi sredstvi, bo vodstvo odločitev sprejelo do petka, ko mora klub tudi javiti dokončno odločitev.

Danes dopoldne so na spletni strani lige Aba zapisali, da v njej ne bodo igrali slovenski prvaki, košarkarji Helios Suns in košarkarji Uniona Olimpije, ki so pred časom dobili posebno vabilo za igranje v tem tekmovanju. Vodstvi obeh slovenskih košarkarskih kolektivov sta obvestili vodstvo lige, da ne moreta izpolniti obveznosti do lige, o katerih so se dogovorili 14. julija na zasedanju v Črni gori.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.