Šport
60 ogledov

Zlatorog zapuščajo sklonjenih glav

RK Celje
1/24
Anže Petkovšek
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji tekmi 3. kroga evropske Lige prvakov izgubili proti poljski Wisli iz Plocka s 25:28 (10:17).

Slovenski rokometni prvak je doživel drugi poraz v nizu v elitni skupini Lige prvakov. Po nesrečnem domačem porazu pred tednom dni proti hrvaškemu Zagrebu je moral priznati premoč še poljskemu podprvaku iz Plocka, ki je predvsem prevladoval v prvem polčasu, na koncu pa je v Zlatorogu osvojil tudi obe točki. Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 11. oktobra, gostovala v nemškem Flensburgu.

Slovenski prvaki v prvem polčasu niso bili konkurenčni poljskim podprvakom. Od prve minute so bili v podrejenem položaju, vseskozi so igrali v krču in bili v rezultatskem primanjkljaju.

Že po pičlih šestih minutah so si si priigrali zaostanek treh golov (1:4) in domačega trenerja Branka Tamšeta prisilili, da je zahteval minuto odmora. Tudi njegovi napotki niso prinesli napredka v igri domače ekipe, iz minute v minuto je njihov zaostanek strmo naraščal.

Celjska ekipa je bila proti poljski obrambi povsem nemočna, vse preveč je bilo izsiljenih strelov iz neizdelanih položajev, ob tem so zapravili še nekaj čistih strelov, nič boljše predstave niso pokazali niti v obrambi. Vse te pomanjkljivosti so izbranci španskega stratega na poljski klopi Manola Cadenasa s pridom izkoristili in si že po vsega 22 minutah igre priigrali sedem golov prednosti (14:7), najvišjo pa tik pred odhodom na veliki odmor (17:9).

Celjska zasedba je v drugi polovici tekme prikazala veliko boljšo predstavo, predvsem bolj srčno, v celoti pa ni bila kos kadrovsko in taktično veliko bolj kompletni Wisli. V 39. minuti je resda prepolovila zaostanek in znižala na 16:19, v nadaljevanju pa je naredila korak naprej in v 46. minuti še bolj zadihala za ovratnik poljski ekipi, saj je po golu Luke Žvižeja znižala na 19:21.

Celjani so v sami končnici vseskozi pretili in skušali uprizoriti preobrat, v prelomnih trenutkih pa jim je zmanjkalo moči. V 56. minuti so ponovno zaostali za štiri gole (22:26) in drugič zaporedoma klonili na domačih tleh.

Liga prvakov, 3. krog:

Skupina A

Celje Pivovarna Laško : Wisla Plock 25:28 (10:17)
Mlakar 6, Blagotinšek, Razgor in Žvižej 4; Žitnikov 5, Daszek, Zelenović in Nikčević 4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.