Slovenija > Črna kronika
161 ogledov

Zletel z Jadranske magistrale

Jadranska magistrala Shutterstock
Nevarna Jadranska magistrala je terjala dve novi smrtni žrvi.

V težki nesreči na Jadranski magistrali pri kraju Podace na območju Makarske na Hrvaškem, sta umrli dve osebi. Ford focus z registrskimi tablicami BIH je zletel s ceste, pri čemer je na kraju nesreče umrla ena oseba. Druga je poškodbam podlegla čez eno uro v bolnišnici. Zaradi nesreče je bila cesta več ur zaprta za promet.

Slikovita, a nevarna

Jadranska magistrala, po kateri vsako poletje potuje veliko Slovencev, sicer velja za eno nejnevarnejših cest na svetu. Tako so jo opisali tudi strokovnjaki iz Ameriškega združenja za varnost mednarodnega potovanja po cestah (ASIRT).

Sicer lepa cesta, polna razglednih točk in zanimivosti, ki se vije vzdolž cele hrvaške obale, je ozka, ovinkasta, prenatrpana in brez odstavnega pasu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Boris Tavčar 16:04 08.julij 2015.

    Cesta je nevarna toliko kot vozniki v vozilih na njih

  • Senior 18:59 04.julij 2015.

    Lahko rećem, da sem Jadransko magistralo prevozil "mali miljonkat" in ni bilo problemov, tudi takrat, ko smo se po potresu v Makarski peljali čez Biokovo (magistrala še ni bila dikončana) in Kozico do Metkoviča in naprej do Dubrovnika. Prilagoditi se ...prikaži veče moraš razmeram na cesti in potem je vse OK! Treba je hiteti počasi!

  • Ronald Reagan 18:29 04.julij 2015.

    pred nekaj dnevi sem se vrnil z dopusta...Prevozil jadranko dol in gor...prelepa cesta.Lepo počasi in po desni...