Šport > Nogomet
79 ogledov

Zloglasni prekrškar opravil vozniški izpit

marco reus EPA
Nemški nogometni reprezentant Marco Reus, ki je zaradi poškodbe izpustil letošnje EP v Franciji, se lahko pohvali s prav posebnim dosežkom.

Reprezentančni in klubski premor je izkoristil za opravljanje vozniškega izpita. "Res je. Drži. Naredil sem vozniški izpit. Srečen sem, ker lahko rečem, da je to poglavje uspešno zaključeno," je zvezdnik Borussie iz Dortmunda dejal za nemški dnevnik Bild. Reus je položil teoretičen del izpita ter vožnjo in v ponedeljek pred odhodom na trening prevzel novo vozniško dovoljenje.

Dejstvo, da nima vozniškega izpita, mu je v preteklosti povzročalo kar nekaj težav in za navadne smrtnike astronomske stroške. Reus se je ob velikem zgražanju nemške javnosti leta vozil brez izpita ter bil brez izpita vpleten v številne prometne prekrške, preiskovala ga je tudi policija.

Novembra 2014 je v javnost pricurljajo, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Znašel se je tudi na sodišču, ki za njegovo izmikanje prometnim predpisom ni našlo olajševalnih okoliščin.

Sodišče v Dortmundu mu je na podlagi njegove visoke plače izreklo denarno kazen v višini 540.000 evrov, ker je med rutinskim pregledom prometnemu policistu pokazal ponarejeno nizozemsko vozniško dovoljenje.

Že pred tem je velikokrat plačal kazen za prehitro vožnjo, v teh primerih policisti od njega niti niso zahtevali, da pokaže vozniško dovoljenje.

Komentarjev 1
  • marialorca 15:44 16.avgust 2016.

    Reus se je ob velikem zgražanju nemške javnosti leta vozil brez izpita ter bil brez izpita vpleten v številne prometne prekrške, preiskovala ga je tudi policija......007....prometna komisija mu je dala LICENCE TO KILL