Šport > Nogomet
77 ogledov

Zlorabili tudi štiriletnike

paul stewart Profimedias
Preiskava angleškega nogometnega škandala s spolnimi zlorabami otrok je pokazala, da so bili med žrtvami tudi komaj štiriletni otroci, je danes razkril britanski svet policijskih načelnikov NPCC.

Obsežna preiskovalna akcija, ki je pred dnevi zajela tudi londonske nogometne klube, londonska metropolitanska policija se je lotila preiskave 106 prijavljenih primerov v teh klubih, med katerimi so tudi nekateri prvoligaši -, se še vedno širi in zajema vse več vpletenih.

Danes so pri NPCC razkrili nove podatke. Število vseh vpletenih se je povečalo; preiskujejo 819 prijavljenih primerov spolnih zlorab, vpletenih pa je 148 klubov, 155 domnevnih storilcev in 429 žrtev. Starost teh sega od štirih let do 20, je še sporočila policija, večina dejanj iz preiskave pa se je zgodila pred več kot 20 leti.

Ko so 9. decembra predstavili takratne podatke, je bilo obravnavanih primerov 639, vpletenih klubov 98, osumljencev pa 83.

Britanska policija še naprej poziva vse nekdanje mlade igralce, ki so bili žrtve zlorab, naj dejanja prijavijo. Tri četrtine vseh prijav so pri policiji dobili po uvedbi posebne telefonske številke nacionalnega združenja za preprečevanje nasilja nad otroki (NSPCC), preostale je začela neposredno preiskovati policija. Osemindevetdeset odstotkov žrtev je moškega spola, preiskava pa ni omejena zgolj na nogomet, saj policisti preiskujejo tudi podobne dogodke v drugih športnih panogah.

Pedofilsko afero v angleškem nogometu je najprej razkril Andy Woodward, sicer nekdanji nogometaš nižjeligaških klubov, nato pa se je oglasil še Paul Stewart, nekdanji angleški reprezentant, ter Steve Walters. O spolnih zlorabah v nižjih kategorijah je za angleške medije spregovorilo še več nekdanjih nogometašev, ki naj bi jih spolno zlorabljali trenerji v mlajših kategorijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.