Šport
14 ogledov

Zmaga Domračeve, Slovenki brez točk

Teja Gregorin Saša Despot
Belorusinja Darja Domračeva je dobila žensko sprintersko tekmo v italijanski Anterselvi.

Trikratna olimpijska prvakinja iz Sočija 2014 je ob popolnem strelskem izkupičku za 26,9 sekunde ugnala vodilno v skupnem seštevku svetovnega pokala Finko Kaiso Mäkäräinen, ki je morala enkrat v kazenski krog. Več kot 50 sekund je zaostala tretjeuvrščena Nemka Laura Dahlmaier, prav tako stoodstotna na strelišču.

Slovenski tekmovalki sta bili daleč od četrtkovega tretjega mesta Jakova Faka na moškem sprintu. Teja Gregorin je morala po streljanju stoje dvakrat v kazenski krog in za zmagovalko zaostala 2:08 minute, pristala pa je na 41. mestu in za mesto zgrešila tudi točko svetovnega pokala. Andreja Mali je v kazenski krog dvakrat zavila že po streljanju v ležečem položaju in z zaostankom 2:39 minute končala na 58. mesto ter se uvrstila na zasledovanje. Anja Eržen zaradi bolezni ni nastopila.

Gregorinova je nastop začela solidno, saj je po popolni strelski predstavi na prvi postaji zasedala 27. mesto. A drugi nastop na strelišču ji ni tako dobro uspel, tako da je bila dva kilometra in pol pred ciljem 45. Boljši tek v zadnjem krogu ji je prinesel 41. mesto. "Prvič se mi je zgodilo, da mi tu nekaj ni ustrezalo, še sama ne vem kaj. Trudila sem se od starta do cilja. Ne vem, kaj je vzrok za to, saj mi je tu po navadi ustrezalo. Na strelišču ni bilo prave umirjenosti, tako da upam, da bom jutri imela priložnost, da prehitim nekaj tekmovalk in da bo slika drugačna," je po tekmi dejala Gregorinova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.