Magazin > Film & Glasba & TV
112 ogledov

"Zmaga je že to, da smo v finalu"

Sandra Harb, Kaos
1/5
Voyo
Tretja polfinalna oddaja šova Slovenija ima talent je dala nova dva finalista – 13-letno operno divo Sandro Harb in mojstrsko plesno skupino Kaos.

Znana sta dva nova finalista šova Slovenija ima talent. Po skupini Maestro Sista'z ter pevcih Žigu Laknerju, Ivani Honsić in Blažu Vidovič so si mesto v finalni oddaji priborili še 13-letna Sandra Harb in skupina Kaos (na vprašanja nam je odgovarjal Jernej Šerjak, glavni koreograf skupine).

Pokazali ste veliko strasti in dovršenosti na polfinalnem izboru, kar so potrdili vsi trije žiranti. Ste pričakovali zmago?
Ne, zmage nismo pričakovali, smo pa do konca upali na zmago.

Izbrali so vas žirantje. Ste bili razočarani, da vam gledalci niso namenili največ glasov?
Nismo bili razočarani, dali smo vse od sebe. Karkoli bi se gledalci odločili, bi sprejeli. Tudi če ne bi prišli naprej. Bili smo že veseli, da nam je uspelo to, kar smo si zadali. To je bila še pika na i.

Koliko časa se pripravljate za takšen nastop?
Jaz miksam glasbo. Najprej moram poiskati glasbo, kar mi vzame največ časa. Koreografija nastane hitro, če je dobra glasba. Za koreografijo je mogoče deset dni dela, potem pa kakšen mesec, da se vse uskladi. Ta nastop smo zadnji mesec intenzivno pripravljali.

Koliko je to ur na dan?
Odvisno, od štiri do pet ur treninga, včasih tudi šest, z malo pavze, zvečer še vadimo akrobatiko, tako da na dan kar osem ur. Zadnjih 14 dni pred polfinalom smo tako vadili vsak dan.

Vi skrbite za glasbo in koreografijo. Kaj pa prispevajo še drugi?
Koreografi smo trije, poleg mene, ki sem glavni koreograf, sta še Sharol in Marijan. Vsak postavi del koreografije, celoten šov pa postavljam jaz. Za obleke poskrbiva z mojim dekletom, dizajn pa nam je naredila Jerneja Zhembrovskyy.

Koliko časa že nastopate skupaj?
Skupina Kaos je ustvarjena za šov Slovenija ima talent. Sicer pa povprečno plesalci plešejo od tri do štiri leta. To so plesalci iz moje plesne šole, Sharol pa je moj prijatelj, s katerim se poznam že leta in prihaja sem na obisk. Je diplomiran plesalec z nizozemske univerze in poučuje naše plesalce. Tako se mi zdi pravi način, da našim plesalcem ponudim še nekaj več, kot znam sam, ker zna on še ostale plese. V zadnjem trenutku je nastop odpovedal en fant in se je Sharol ponudil, da nastopi z nami.

Že veste, s čim se boste predstavili v finalu?
Želimo ostati na enakem stilu, kot ga imamo do sedaj. Radi bi stremeli k temu, vendar bi radi premagali same sebe, in nadgradili in naredili še boljši šov, z več energije in elementov in še dodatno akrobacijo.

Lahko pričakujemo kakšno presenečenje?
Pričakujete lahko sproščen, energičen in zabaven nastop, ki bo ljudi pred ekrani zabaval in pritegnil z našo iskrenostjo, karizmo in energijo. Lažje se bo pripravljati za finale kot polfinale, ker bo bolj sproščeno in bodo ideje kar letele.

Računate na zmago?
Dali bomo vse od sebe. Tako kot vsak tekmovalec si želimo zmage, naša zmaga pa je že to, da smo v finalu.

Sandra Harb | Avtor: Voyo Voyo

Zmage tudi na avstrijskih šovih

13-letna Sandra Harb se je v šovu Slovenija ima talent že preizkusila, a očitno še ni bil čas za uspeh. Tokrat je vse drugače ...

Kakšni so občutki, ko si v finalu?
Res nekaj nepričakovanega, nisem si mislila, da bom prišla tako daleč. Že polfinale je bil velik dosežek, finale pa velika želja.

Včeraj si ob razglasitvi ostala brez besed... Si bila presenečena, da so ti
gledalci namenili največ glasov?
Zelo presenečena, računala sem na drugo ali tretje mesto, na prvo pa niti približno ne.

Koliko časa si se pripravljala na nastop?
Na nastop sem se začela pripravljati, ko sem izvedela, da grem v polfinale. Pesem sem od takrat trenirala in izboljševala vsak dan.

Že veš, s katero pesmijo se boš predstavila v velikem finalu?
Za pesem se moram še odločiti, da bomo res izbrali najboljšo.

Na prejšnjem izboru Talentov ti ni uspelo priti v polfinale. S čim si
tokrat prepričala žirijo?
S tem, da sem izboljšala svoj glas in naredila dosti manj napak kot na prvi avdiciji. Izpilila pa sem tudi tehniko in tako nastop izpeljala bolje.

V tujini si osvojila veliko nagrad, na katero si še posebej ponosna?
Najbolj ponosna sem na nagradi, ki sem jih osvojila v Avstriji na šovih Sing&Win in Show for Kids. To sta bili priznanji za prvo mesto, bila pa sem tudi prva Slovenka, ki je nastopila na teh šovih.

Kdo je tvoj vzornik?
Moji vzornici sta Anna Netrebko in Sabina Cvilak. Obe odlično pojeta.

So sošolci veseli tvojih uspehov ali je prisotne kaj nevoščljivosti?
Sošolci mi zelo privoščijo, vsi so bili navdušeni in me podpirajo. Veseli so, da sem se odločila ponovno poskusiti.

Komentarjev 2
  • millenium 22:11 20.maj 2013.

    ...definitivno so pogorele... ni primerjave!

  • zic 16:39 20.maj 2013.

    mislim, da so maestro sistaz pogorele...KAOS jih prednjači za 100%