Šport > Košarka
40 ogledov

Zmaga Memphisa priprla vrata Phoenixu

marc gasol memphis grizzlies Profimedias
Memphis Grizzlies si je z zmago v noči na soboto nad Philadelphio 76ers priborili trenutno osmo mesto zahodne konference, ki vodi v končnico.

Moštvo Memphisa je tako v boju za končnico prehitelo neposredne konkurente Phoenix Suns Gorana Dragića, priložnost za igro pa je dobil tudi Beno Udrih, ki je dosegel štiri točke. Udrih je za Memphis odigral šest minut, poleg štirih točk pa vpisal še podajo. Z 21 točkami je bil za Grizlije najboljši Marc Gasol. Grizlijem se je najbolj obrestovala tretja četrtina, ko so proti nasprotnikom dosegli delni izid 30:17, tudi 24:7 v zadnjih sedmih minutah ni bil od muh in je ekipi zagotovil zmago.

"To ni bila lahka tekma, vsaj s stališča igre ne. Z enim očesom že pogledujemo proti naslednjemu tednu, a vemo, da je za nas pomembna vsaka tekma posebej. Danes smo bili res osredotočeni na igro," je po pomembni zmagi dejal trener Memphisa Dave Joerger.

Gogi ostal na klopi

Phoenix je moral v San Antoniu priznati premoč gostiteljem s 104:112, ekipa pa si je s tem priprla vrata končnice. Eric Bledsoe je sicer dosegel 30 točk v dresu Sonc, a je bil Danny Green s 33 pri Spursih še nekoliko boljši. Spursi so sicer na tekmi že zaostajali za 21 točk, a nato nadoknadili velik zaostanek. Green je iz polja metal 12-17, od desetih poskusov za tri točke jih je zadel sedem. San Antonio je vknjižil 15. zaporedno zmago na domačih tleh, igral pa je tudi Tony Parker in dosegel 18 točk.

Trener Sonc Jeff Hornacek je zaradi poškodbe gležnja Gorana Dragića pustil na klopi, a pričakuje da bo slovenski reprezentant drevi znova lahko igral. Phoenix se bo v nadaljevanju pomeril z Dallasom, nato v ponedeljek gosti Memphis, v sredo bo igral še s Sacramentom. Končnico bodo zanesljivo prinašale le zmage.

"Nismo mogli ustaviti Greena"

"Večino tekem končnice bomo igrali pred domačimi gledalci. Zdaj je najbolj pomembno, da vsi ostanemo zdravi in da se še bolj uigramo. Če na poti dosegamo še zmage in ob tem dobimo prednost domačega igrišča v nadaljevanju, je to samo dobrodošlo," pa je po tekmi dejal tokrat prvi strelec zmagovalcev Green. 

"So zelo dobra ekipa, ni pomembno koga imajo na parketu. Nismo zmogli ustaviti Dannyja Greena, Tony Parker je bil odličen v tretji četrtini. Igrali so bolje kot mi," pa je po tekmi menil trener Sonc Hornacek.

Liga NBA, izidi:

Orlando Magic : Washington Wizards 86:96
Toronto Raptors : New York Knicks 100:108
Boston Celtics : Charlotte Bobcats 106:103
Brooklyn Nets : Atlanta Hawks 88:93
Miami Heat : Orlando Pacers 98:86
Chicago Bulls : Detroit Pistons 106:98
Memphis Grizzlies : Philadelphia 76ers 117:95
Minnesota Timberwolves : Houston Rockets 112:110
Oklahoma City Thunder : New Orleans Pelicans 116:94
Milwaukee Bucks : Cleveland Cavaliers 119:116
San Antonio Spurs : Phoenix Suns 112:104
Utah Jazz : Portland Trail Blazers 99:111
Los Angeles Lakers : Golden State Warriors 95:112

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.