Šport > Košarka
20 ogledov

Zmaga Udrihovih slaba novica za Miami

detroit pistons NBA
Detroit Pistons, ki se v severnoameriški košarkarski ligi NBA za nastop v končnici prvenstva na vzhodu borijo z Miami Heat Gorana Dragića, so tokrat po podaljšku s 120:113 premagali Portland Trail Blazers.

Pri Detroitu je Marcus Morris dosegel kar 37 točk, Andre Drummond pa je 19 točkam dodal 15 skokov. Pri Portlandu je s 34 koši in 11 skoki izstopal Damian Lillard.

Sicer pa so bili v napeti končnici tekme bližje zmagi gostitelji, ki so dobre štiri minute pred koncem vodili s 104:96, nato pa je sledil mini strelski mrk in gosti iz Portlanda so z delnimi izidom 11:1 celo povedli, v zadnjih sekundah pa so imeli spet prednost košarkarji Detroita, podaljšek pa je gostom dve sekundi pred koncem priigral Lillard. V podaljšku je blestel Morris, ki je dosegel prvih sedem točk za Detroit.

Detroit z zmago ostaja na osmem mestu vzhodne konference, mesto za njim zaostaja Miami z Goranom Dragićem, ki bo ponoči v svoji dvorani gostil Philadelphia 76ers.

Durant odšepal z igrišča

Golden State Warriors, ki so si kot prvi že zagotovili nastop v končnici prvenstva NBA, so tokrat klonili na gostovanju pri Washington Wizards s 108:112. In ne le to, eden od zvezdnikov moštva Kevin Durant je s parketa odšepal že v uvodni četrtini, potem ko je njegov soigralec Zaza Pachulia nerodno padel na njegovo levo nogo.

Iz tabora bojevnikov so sporočili, da ima Durant poškodovano levo koleno, več pa bo znano po nadaljnjih zdravniških pregledih z magnetno resonanco. "Več bo znano jutri. Vedno me skrbi vsaka poškodba, saj nikoli ne veš, kako resna bo. Upamo na najboljše," je po tekmi dejal trener Golden Stata, Steve Kerr.

Gostitelji so Durantovo odsotnost znali izkoristiti, da so prišli do tesne zmage, s katero so izboljšali svoj izkupiček zmag in porazov na 35:23 v vzhodni konferenci. Bradley Beal je bil prvi strelec Washingtona s 25 točkami, temu pa je dodal še tri podaje in štiri skoke.

Markieff Morris je k zmagi dodal 22 točk, šest skokov in podajo, blestel pa je tudi John Wall z 12 točkami, 19 podajami in šestimi skoki. Prvi strelec gostov je bil MVP lige Stephen Curry s 25 točkami, vsaj po deset točk pa so za vodilno ekipo zahodne konference, ki ima nastop v končnici že zagotovljen, dodali še Klay Thompson (16), Draymond Green (14), Shaun Livingston (14) in Pachulia (12).

Westbrook do 30. trojnega dvojčka

Košarkarji moštva Oklahoma City Thunder so v domači dvorani uspešno odbili napad Utah Jazz in zmagali s 109:106, vnovič je blestel Russell Westbrook, ki je dosegel 30. trojni dvojček sezone. S tem dosežkom je zdaj na tretjem mestu večne lestvice košarkarjev po številu trojnih dvojčkov v eni sezoni in ima le enega manj od legendarnega Wilta Chamberlaina, ki je v sezoni 1973/74 končal pri 31.

Rekord ostaja pri Oscarju Robertsonu, ki je v sezoni 1961/62 dosegel kar 41 trojnih dvojčkov. A tudi tega lahko Westbrook ogrozi, saj ima Oklahoma do konca sezone na voljo še 22 tekem. Proti Utahu je Westbrook dosegel 43 točk, 11 skokov in deset podaj.

Liga NBA, izidi:

Detroit Pistons - Portland Trail Blazers 120:113 (podaljšek)
Beno Udrih za Detroit ni zaigral

Washington Wizards - Golden State Warriors 112:108
Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 109:106
Chicago Bulls - Denver Nuggets 107:125
Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 130:112
Los Angeles Lakers - Charlotte Hornets 104:109

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.