Šport
21 ogledov

Zmagal dirkač, ki je končal na strehi

Laurenns Vanthoor Youtube
Belgijec Laurenns Vanthoor je na traidicionalni cestni dirki za VN Macaa doživel hudo nesrečo, a kljub temu slavil zmago.

Nenavaden razplet cestne dirke v kitajskem Macauu je zaznamovala huda nesreča Laurensa Vanthoora (Audi GT). Belgijskega dirkača je v petem krogu prehitel Earl Bamber (Porsche), Vanthoor pa je takoj zatem izgubil oblast nad vozilom, silovito trčil v zaščitno ogrado in pristal na strehi.

Gledalci so zadrževali dih, ko pa je dirkač Audija nepoškodovan izstopil iz vozila, se je po dirkališču razlegel krik olajšanja. Nesreča je botrovala še drugi rdeči zastavi in prireditelji so dirko morali prekiniti. Ker so se znašli v časovni stistki, so se odločili, da ponovnega starta ne bo. Posledično so obveljali rezultati iz prejšnjega kroga in zmaga je tako pripadla dirkaču, ki je dirko končal na strehi.

Laurenns Vanthoor | Avtor: Youtube Youtube
''Če bi upoštevali rezultate dva kroga pred nesrečo, potem bi si morda zaslužil zmago. Ne rečem, da bi zmagal, a bil bi v igri za zmago. Uradno sem zmagal, a način je zelo čuden. Ne vem, če sem si to zaslužil. Naredil sem napako in odstopil, a kljub temu zmagal. To je zelo nerodno. Ne vem, kaj reči. Za vse bi bilo bolje, če se to ne bi zgodilo. Ne vem, kaj naj si mislim o tem,'' je povedal Vanthoor.

Kasneje se je oglasil še z objavo na Twitterju: ''Če zmagaš, si pod drobnogledom medijev. Če doživiš hudo nesrečo, si pod drobnogledom medijev. Če ti uspe oboje... Twitter eksplodira!'' je zapisal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.