Šport
21 ogledov

Zmagal kljub prazni zračnici

Danny Van Poppel EPA
Mlademu nizozemskemu kolesarju Danniju van Popplu (Trek Factory Racing) se je le 10 kilometrov pred koncem 12. etape Dirke po Španiji izpraznila zračnica. Prisiljen jo je bil zamenjati ter nato loviti glavnino, a je vseeno slavil v končnem sprintu za zmago.

Naporni kraljevski 11. etapi Vuelte je sledila dosti lažja in pretežno ravninska etapa. Kolesarje je namreč na 173 kilometrih pričakal le en kategoriziran klanec. Šlo je torej za etapo, ki bi morala biti pisana na kožo sprinterjem. A glavnina bi se skorajda uštela in ni veliko manjkalo, da bi ubežni skupini, katero so sestavljali Maxime Bouet, Angel Miguel Rubiano, Jaco Venter, Alexis Gougeard ter zmagovalec 7. etape, Bert-Jan Lindeman, uspelo prvi prečkati cilj.

Tempo v glavnini je namreč večino časa narekovala ekipa Trek Factory Racing, katera je računala na svoja sprinterja, brata Boya in Dannija van Poppla. A nato je Danniju približno 10 kilometrov pred ciljem spustila zračnica. Hitro jo je zamenjal, a si vseeno nabral precejšen zaostanek za glavnino. Zato je njegova ekipa močno spustila tempo, da je lahko Danny priključil še pred zaključnim sprintom.

Njihovo taktiziranje pa bi skorajda izkoristili ubežniki, ki so močno napadli, a so bili vseeno ujeti v zadnjih metrih dirke. Sledil je obračun sprinterjev, kjer se je prav Danny van Poppel izkazal za najmočnejšega. Slavil je pred Darylom Impeyem (Orica GreenEDGE) ter Toshom van der Sandejem (Lotto Soudal). Znova pa je popolnoma zatajil glavni favorit John Degenkolb (Giant – Alpecin), ki se je moral zadovoljiti šele s petim mestom.

V skupni razvrstitvi kolesarjev pri vrhu ni prišlo do nobenih sprememb. V vodstvu tako ostaja Fabio Aru (Astana), ki ima pred Joaquimom Rodriguezom (Katjuša) 27 in pred Tomom Dumoulinom (Giant – Alpecin) 30 sekund prednosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.