Šport
32 ogledov

Zmagi za vodilni ekipi zahoda

Patrick Eaves, Vernon Fiddler dallas stars Profimedias
Dallas Stars pa so na domačem ledu potrdili premoč proti Nashville Predators. Novo razočaranje pa so doživeli hokejisti Boston Bruins, ki so izgubili še svojo šesto od zadnjih sedmih tekem.

Dallas in St. Louis sta si že zagotovila mesto v končnici severnoameriške lige, med sabo pa odločata o prvem mestu v zahodni konferenci. Trenutno imata obe ekipi po 101 točko, obe pa sta do novih zmag prišli na zanesljiv način. Zvezde iz Dallasa so s 5:2 premagale Nashville Predators, ki se še bori za uvrstitev v končnico.

Gostje so z golom Ryana Ellisa v šesti minuti povedli z 1:0, toda že pet minut pozneje je Jamie Benn poskrbel za izenačenje. Ko sta sredi druge tretjine v razmiku 46 sekund v polno zadela Radek Faksa in Jason Spezza, je bil odpor gostov dokončno strt. S svojim 39. golom v sezoni je Benn le potrdil zmago Dallasa.

Tudi v St. Louisu je do odločitve prišlo v drugi tretjini, v prvi sta obe ekipi zadeli po enkrat, novo zmago domačinom pa sta prinesla Troy Brouwer in Vladimir Tarasenko, medtem ko je Colorado Avalanche po novem porazu praktično brez možnosti, da bi se še lahko uvrstil v končnico.

Vse bolj se po že šestem porazu v zadnjih sedmih tekmah dramatičen boj za končnico obeta hokejistom Boston Bruins. Zanje sta bila v New Jerseyju usodna Travis Zajac in Reid Boucher, ki sta se po enkrat vpisala med strelce, enkrat pa med podajalce. Z zmago so Devils še ostali v boju za eno od prostih mest, ki vodijo v končnico, na roke pa jim je šel tudi poraz Detroit Red Wings na gostovanju pri odpisanih Montreal Canadiens. Detroit je po uvodni tretjini zaostajal za dva gola, v 17. minuti druge tretjine so z golom Mika Greena povedli s 3:2, toda v zadnji tretjini sta Sven Andrighetto z igralcem več in Max Pacioretty s svojim drugim golom na tekmi zapečatila usodo gostov.

Do pomembne zmage je v Vancouvru prišel San Jose Sharks, ki si je z zmago 4:1 priboril mesto v končnici lige NHL. Junak zmage je bil s tremi goli Logan Couture, ki je večji del sezone zaradi zloma noge manjkal v ekipi morskih psov iz San Joseja. Svoj tretji gol je dosegel 17 sekund pred koncem tekme.

Chicago Blackhawks, ki je že uvrščen v končnico, je visoko izgubil na gostovanju v Minnesoti, ki se še bori za vstop v končnico. Motivirani domačini so kar tri gole dosegli v zadnji tretjini, zanje pa je bila to šesta zaporedna zmaga.

Dve tekmi sta se končali šele po streljanju kazenskih strelov. V New Yorku so Islanders, ki prav tako še računajo na uvrstitev v končnico, z golom Andersa Leeja v 53. minuti izid izenačili na 1:1, šele Kyle Okposo pa je v tretji seriji kazenskih strelov ugnal vratarja Caroline Huricanes Cama Warda. V Pittsburghu pa so po prvi tretjini gostje iz Buffala vodili s 3:0, v drugi so štirikrat zadeli domači hokejisti, v tretji so gostje izid izenačili. Ker ekipi v podaljšku nista bili uspešni, so zmagovalca odločali kazenski streli, v domači ekipi sta bila uspešna Kris Letang in Chad Johnson, v gostujoči pa nihče.

Liga NHL, izidi:

New Jersey Devils - Boston Bruins 2:1
New York Islanders - Carolina Hurricanes 2:1*
Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 5:4*
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 4:3
Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 2:5
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 4:1
St. Louis Blues - Colorado Avalanche 3:1
Dallas Stars - Nashville Predators 5:2
Vancouver Canucks - San Jose Sharks 1:4

* - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.