Slovenija
207 ogledov

Zmago Jelinčič še brez odločitve o predsedniški kandidaturi

Kongres SNS SNS
Poleg največje opozicijske stranke SDS je imela kongres ta konec tedna na Otočcu za zaprtimi vrati kongres tudi izvenparlamentarna stranka SNS. Njen vnovični predsednik Zmago Jelinčič je po koncu sporočil, da se o njegovi kandidaturi na predsedniških volitvah še niso uskladili.

Na kongresu SNS so za predsednika stranke vnovič izvolili Zmaga Jelinčiča, za podpredsednike pa izbrali Srečka Prijatelja, nekdanjega poslanca obsojenega zaradi sprejemanja nedovoljene nagrade in napeljevanja, Zorana Stevanovića, Alenko Jelenovič in Janija Ivanušo.

Eden izmed sklepov kongresa je po besedah Jelinčiča tudi, da ne bodo več opozicijska stranka in da nameravajo vstopiti v vlado. Stranka SNS je iz parlamenta izpadala na volitvah leta 2011, vanj se ji ni uspelo vrniti niti na naslednjih volitvah leta 2014.

Ena izmed pomembnejših odločitev, ki so jo obravnavali na kongresu, je po besedah Jelinčiča tudi, ali naj kandidira na jesenskih predsedniških volitvah. Na koncu so se odločili, da končno odločitev prestavijo na jesen. "Do takrat bomo tudi dodelali tudi vse, kar še nameravajo narediti. Treba je spucati predsedniško varianto in treba je postaviti temelje, da je predsednik predsednik, ne pa smetar, pek ali čevljar."

Člani stranke so vnovič zavzeli stališče, da nasprotujejo Evropski uniji, elitizmu, "mulitkulitiju" in se bodo ob izvolitvi zavzemali za prevetritev socialnih transferjev, prosto razpolaganje s svojimi financami in za reformo na področju sodstva, zdravstva in davčne zakonodaje.

Kongres SNS | Avtor: SNS SNS

 

Komentarjev 2
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 21:24 21.maj 2017.

    Ta stranka je pa močno čudaška. Gredo se nekakšne nacionaliste, čeprav je Jelinčić po rodu Hrvat, Srečko Prijatelj pa je v resnici Ismail Majnardi in je po rodu Albanec!

  • Lavdan 20:27 20.maj 2017.

    Še en večni predsednik stranke. Sem mislil, da nima nobenega člana več. Pa so še. Še Srečka so spustili za podpredsednika.