Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Zmagovalci festivala Grossmann 2016

grossmanov festival Grossmannov festival
12. Grossmannov festival je nagradil Scherzo Diabolico in se poklonil producentu Janu Harlanu.

Najbolj nenavaden festival na slovenskih tleh je postregel s širokim naborom vsebine - kar 90 dogodkov v petih dneh, prvenstveno iz sveta žanrskega filma.Kultne retrospektive, mednarodni filmski gostje, degustacijsko in tekmovalno ponudbo vrhunskih vinarjev in skoraj nepregleden spremljevalni kulturni, zabavni, izobraževalni in glasbeni program.

Naj naštejemo le nekaj glavnih točk: potekal je 1. mednarodni simpozij na temo produkcije žanrskih filmov v JV Evropi, legenda jugoslovanskega filma Slobodan Šijan je predstavil svojo novo knjigo Filmus, zagrmeli so številnimi koncerti z EdoMaajko na čelu, potekale so filmske in igralske delavnice, Fantastični vlak, Začarani kino za najmlajše, Zombie parada v dežju - Parada 'sprancev', Veliki filmski kviz, fotografska razstava izjemnih,še nikoli videnih fotografij svetovnih zvezd fotografa Toneta Stojka in drugo.

Častni gost festivala je bil producent Jan Harlan, ki je trideset ustvarjalnih let sodeloval z enim najbolj priznanih režiserjevvzgodovini svetovnega filma, StanleyjemKubrickom.

Kdo so zmagovalci letošnjega festivala?

Dvanajsta edicija Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina se je zaključila v soboto, 16. julija s slavnostno podelitvijo nagrad.

Nagrado za življenjsko delo je prejel legendarni producent Jan Harlan.

Podeljene so bile naslednje nagrade:

HUDI MAČEK za najboljši celovečerni film: Scherzo Diabolico (Mehika, ZDA; 2015; Adrian Garcia Bogliano)

Posebna omemba: Napad irhastih zombijev (Attack of the Lederhosenzombies; Avstrija; 2016; Dominik Hartl)

HRUPNI MAČEK za najboljši glasbeni dokumentarec: Odpadki druge generacije – po stopinjah nekega punka (Slovenija; 2016; Dunja Danial)

SLAKOV HUDI MAČEK za najboljši kratki film: Izginotje Willieja Binghama (The Disappearance of Willie Bingham; Avstralija; 2015; Matt Richards)

MELIES D'ARGENT za najboljši evropski fantastični kratki film: Zobki (Quenottes; Luksemburg; 2015; Pascal Thiebaux, Gil Pinheiro)

VINSKI ŠAMPION HUDI MAČEK za najboljše vino: Ranfol (Kos)

Komentarjev 1
  • Lejla Bilković 18:21 17.julij 2016.

    Poglejte ta link: https://www.facebook.com/profile.php?id=100012671837170Toplo vam priporocam to osebo,ki mi je pomagala,ko mi je bilo v zivljenju najtezje.Imela sem velike financne tezave,dolgove iz katerih nisem videla izhoda.Z njegovo pomocjo sem se uspela vrniti ba pravo pot.Moje zivljenje ima spet smisel ...prikaži več in zato smo mu hvalezni jaz in moja druzina..Priznam bila sem zelo skepticna kar se tice teh stav,saj je veliko prevarantov v tem "poslu"in zato je resnicno tezko najti osebo,ki je iskrena in postena kot je on.Vzemite si cas in poglejte njegov profil,prepricajte se sami..Lep pozdrav!!!