Šport
61 ogledov

Zmagovalec Super Bowla želi igrati ragbi

Nate Ebner EPA
Igralec ameriškega nogometa Nate Ebner si želi zaigrati na olimpijskih igrah v Riu.

Letošnje olimpijske igre v Rio de Janeiru bodo pritegnile tudi ljubitelje ragbija, saj se bodo za kolajne borile tudi ekipe v takoimenovanem ragbiju 7, najkrajši in najhitrejši različici ragbija. Posebno pozornost pa je ta olimpijski turnir požel pri Natu Ebnerju, zmagovalcu lanskega Super Bowla, finala lige ameriškega nogometa NFL.

Sedemindvajsetletni Ebner, član New England Patriots, si namreč želi nastopiti za ameriško olimpijsko reprezentanco v ragbiju. Temu se je resno posvetil, naprej ga žene spomin na pokojnega očeta Jeffa, ki so ga leta 2008 roparji pretepli do smrti.

Ebnerjev oče je oboževal ragbi, tudi sam ga je igral in bil trener, kar je prenesel na sina, ki se je dolga leta udejstvoval v tem športu, bil med drugim ameriški mladinski reprezentant, pa tudi najkoristnejši igralec mladinskih svetovnih prvenstev 2007 in 2008, preden se je pridružil programu ameriškega nogometa na univerzi Ohio State.

Ebner, ki je nedavno podpisal novo, 2,4 milijona dolarjev vredno dvoletno pogodbo z New Englandom, pa se je s podporo kluba zdaj znova osredotočil na ragbi. Opravil je že nekaj priprav, po enih izmed njih je v San Diegu ameriškim medijem pojasnil razliko med NFL in ragbijem: "V ameriškem nogometu na vso moč tečeš od šest do osem sekund, nato pa lahko počivaš. Ragbi predstavlja povsem drugačen šok za telo. Tukaj praktično ni počitka in tudi zaradi tega je zahteven."

A to ga ne odvrača, te dni se mudi v Hongkongu, kjer igra ragbi 10 za ekipo Samurai. "Vsak dan bom več vlagal v treninge, trdo delal in upam, da bom bolje pripravljen v tednih, ki prihajajo. Vse skupaj se postavlja na pravo mesto. Na srečo sem preigral veliko ragbija, tako da se vse skupaj kar hitro vrača," je za AFP povedal Ebner. Ta si želi biti eden izmed 12 igralcev, ki jih bo selektor Mike Friday avgusta peljal v Brazilijo.

"Vedno sem veliko razmišljal o olimpijskih igrah. Ne morem povedati, kakšni so občutki dobiti olimpijsko kolajno, saj še nisem bil na OI. Lahko pa povem, da je zmagati na Super Bowlu enkratna izkušnja in nekaj, kar si zapomniš za vse življenje. Predstavljam si, da je podobno biti udeleženec OI, kaj šele osvojiti odličje," je še povedal Ebner, ki se bo po ragbijskem poletju vrnil v ligo NFL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.